Haberler

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin halkının ulusal meşru haklarını elde etmeden Orta Doğu'da barışın sağlanamayacağını belirtti

Güncelleme:

Filistin Devlet Başkanı Abbas, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in BM kararlarını ihlal ettiğini ve Filistin halkının ulusal haklarını elde etmeden barışın sağlanamayacağını vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin halkının ulusal meşru haklarını elde etmeden Orta Doğu'da barışın sağlanamayacağını belirtti.

Abbas, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'nda konuştu.

Filistin Devlet Başkanı, " İsrail, BM kararlarını ihlal ediyor, Oslo Anlaşmalarından çekilmiş durumda. Topraklarımızda İsrail işgaline son verilmesine yönelik kararlarınızın uygulanması için hala umudumuz var." dedi.

Abbas, "Filistin halkı tüm meşru ulusal haklarını elde etmeden Orta Doğu'da barışın sağlanabileceğini düşünenler yanılgı içindedir." ifadesini kullandı.

"İsrail'in ırkçı sağcı hükümeti halkımıza saldırmaya, evleri ve mülkleri yıkmaya devam ediyor." diyen Abbas, İsrail'in işlemeye devam ettiği suçlar, ABD ve İngiltere'nin de Balfour Deklarasyonu'ndaki sorumlulukları nedeniyle uluslararası makamlara şikayette bulunacaklarını duyurdu.

Abbas, Kudüs'te İslam ve Hristiyan kutsallarına yönelik saldırılara işaret ederek, "siyasi çatışmanın, dini çatışmaya dönüşmesinden İsrail'in sorumlu olacağını" ifade etti.

BM Genel Sekreteri Guterres'e "barış konferansı" talebi

İsrail'in politikalarının barış sürecini baltaladığını aktaran Abbas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten ilgili ülkelerin katılacağı uluslararası barış konferansı düzenlemesini istedi.

Abbas, Guterres'ten talep ettiği konferansa ilişkin, "Konferans, iki devletli çözümü mümkün kılmak ve durumun daha tehlikeli bir şekilde kötüleşmesini önlemek için son şans olabilir." uyarısı yaptı.

İsrail işgalinin tarihine değinen Abbas, Nekbe'nin inkarının suç sayılması ve her yıl 15 Mayıs'ın "Uluslararası Nekbe'yi Anma Günü" olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Abbas, uluslararası hukuka ve meşruiyet kararlarına dayalı pratik adımlar atılması gerektiğini belirterek, Filistin Devletini tanımayan ülkelere tanıma ve Filistin'in BM'ye tam üye olması talebini dile getirdi.

Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948'de işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

Kaynak: AA / Politika

Mahmud Abbas Orta Doğu Filistin İsrail Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title