Haberler

En Güzel İnek Yarışması (2)

Edirne'nin Havsa İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 13'üncü Tarım Aletleri, Hayvancılık ve Emtia Festivali programının ardından CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve partililer Edirne'nin Süloğlu ve...

Chp'li ÖZTRAK VE TAMAYLİGİL MERDİVEN BOYADI

Edirne'nin Havsa İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 13'üncü Tarım Aletleri, Hayvancılık ve Emtia Festivali programının ardından CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve partililer Edirne'nin Süloğlu ve Lalapaşa İlçelerinde çeşitli temaslarda bulundular. Ardından Edirne'ye gelen Öztrak ve Tamaylıgil, İbrahim Ay Caddesi üzerinde bulunan 30 basamaklı merdivenleri beraberindeki CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli ile Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay, sembolik olarak ellerindeki fırçalarla gökkuşağı renklerine boyadı. Ardından da geri kalan basamakları vatandaşlar ve partilier boyadı.

Edirne'de ikinci kez merdiven boyadıklarını belirten Edirne BelediyE Başkanı Hamdi Sedefçi, "Bu renkler insanların mutluluğunun, heyecanının ve güzelliğinin, barışa olan özleminin simgesi olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin tek dileği özgürlüklerin ve insanlara olan saygının çoğalması. Bizde bu amaçla parti büyüklerimin de eşliğinde Edirne'de merdiven boyuyoruz. En büyük güzellik halkında katılması. Biz buraya sembolik olarak katıldık. Edirne halkının sahiplenmesi büyük kazançtır" dedi.

Çocukluk yıllarında boya yaptığını ve boyama ile resim yapmayı çok sevdiğini belirten CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil, "Renklerle beraber duygu ve düşünceyi paylaşmak o renklerin coşkusunda içinizdeki dünyayla dış dünyaya vuruşundaki o güzel nüansı yakalama imkanı olur. Ben bu merdiven boyama eylemi ve etkinliğini anlamlı buluyorum. Burada renk kuşağı renkleri var. Gökkuşağı bir toplumun tüm zenginlikleri sergiler. Renk birilkteliği gerçekten özgürlüğü, barışı, kardeşliği, dostluğu ve sevgiyi anlatıyor. Bunlar maalesef bugünün dünyasında kaybolan ve herkesin ihtiyacı olan değerler. Dünyada tek renk olan şey gözyaşıdır. Gözyaşlarının dökülmemesi için dua ediyorum. Ne bizde ne de bizim çevremizde yaşanan olaylarda gözyaşlarının devam etmemesini diliyorum" dedi.

Gökkuşağı renklerinin insanların özgürleşmesinin simgesi olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak, "Bizde bugün burada boyama eylemine katıldık gerçekten son derece güzel oldu. İnşallah bu çevrede yaşayanlar da bu merdiveni beğenirler" diye konuştu.

Ardından Öztrak ve Tamaylıgil CHP Edirne İl Teşkilatını ve daha sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret eti. Sedefçi, Öztrak ve Tamaylıgil'e Edirne'nin simgelerinden olan pehlivan heykeli hediye etti. Ziyaretlerinin ardından Öztrak ve Tamaylıgil Edirne'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Bihlun Tamaylıgil Faik Öztrak Havsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title