Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Ana Muhalefet Adına Utanç Vesikası"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Ana muhalefet adına utanç vesikası" Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Bu tür ifadeler Türkiye'de ana muhalefet adına utanç vesikasıdır.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Ana muhalefet adına utanç vesikası"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

"Bu tür ifadeler Türkiye'de ana muhalefet adına utanç vesikasıdır. Diktatör söyleminin ne amaçla tedavüle sokulduğunu ne amaçla kullanıldığını biz çok iyi biliyoruz"

- "Erbil yönetiminin bir takım adımlar atması gerekiyor"

-" Telafer'den kaçan kardeşlerimizin evlerine dönmesi bizim için önem taşıyor"

-"Dün akşam itibarıyla, memnuniyetle karşıladığımız bir gelişme yaşandı ve İbrahim Halil Kapısı, Erbil tarafından Irak merkezi yönetimine devredildi"

-"Biz Habur Sınır Kapısı'nı bundan sonra da kapatmayacağız. İnsani olarak gidip gelmeler devam edecek, kapı Irak merkezi yönetimi tarafından yönetilecek"

-"Irak'ın DEAŞ'tan tamamen temizlenmesi bizim için memnuniyet verici bir gelişmedir. Irak topraklarının PKK terör örgütünden tamamen temizlenmesi için de fırsat var. İbadi ile Cumhurbaşkanımız bu konuyu görüştüler. Beklentimiz, ABD'den, koalisyondan bu tarihi fırsatı değerlendirmek"

-"Myanmar'da devam eden Arakan krizi, bizim bütün gayretlerimize rağmen hala devam ediyor. Tamamen ortadan kalkmış değil. 600 binden fazla Arakanlı Müslüman 2 hafta içinde evlerini terk ettiler"

-"New York'taki terör saldırısını biz de en şiddetli şekilde kınıyoruz. Terör saldırılarının insanlık adına hiçbir yerinin olmadığını ve kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Failin ismi ya da aidiyeti üzerinden yapılması muhtemel tartışmalar konusunda uyarımızı yapmak istiyorum"

-"Yalnız kurt, psikolojik sorunları olan kişi gibi değerlendirmeler yapılırken, adı Müslüman ise, radikal İslam terörizmi gibi isimlerin kullanılmasının yanlış olduğunun altını çiziyoruz. Terörün dini, dili, ırkı olmaz"

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile ilgili hukuki yolları harekete geçirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri ile tepkileri üzerine çeken CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ile ilgili hukuki yolları harekete geçirdiklerini belirterek, "Bu tür ifadeler Türkiye'de ana muhalefet adına utanç vesikasıdır. Diktatör söyleminin ne amaçla tedavüle sokulduğunu ne amaçla kullanıldığını biz çok iyi biliyoruz. Türkiye'de başka karışıklıkları ortaya çıkartmak, harici ya da dahili girişimlerin zeminini hazırlamaya dönük adımlar olduğunu biz gayet iyi biliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Telafer Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title