Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar'da 97 tesisin açılışını yapıyor

Güncelleme:

Bağcılar'da yapımı tamamlanan 97 tesisin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle yapılıyor. İlçeye kazandırılan eserlerin arasında, yaşlılar için Yaşlı Yaşam Merkezi, gençler içir E-Spor Merkezi ve engelliler için de Türkiye'nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu öne çıkıyor.

Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda Bağcılar Toplu Açılış Töreni düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılıyor. Erdoğan'a programın ev sahipliğini yapan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de eşlik ediyor.

97 TESİS AÇILACAK

Erdoğan, bakanlıklar ile Bağcılar Belediyesi'nin yaptığı ve aralarında Bağcılar Belediyesi Hizmet Binası, Bağcılar Hükümet Konağı, okullar, spor kompleksleri, yaşam merkezleri, park ile camilerin de bulunduğu 97 tesisin toplu açılışını yapacak.

GENÇLER DE UNUTULMADI YAŞLILAR DA

Açılacak tesisler arasında en çok dikkat çekenler ise yaşlılar için Yaşlı Yaşam Merkezi, engelliler için de Türkiye'nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu ve gençler için yapılan E- Spor Merkezi oldu. Dijital Çağın'ın sporu olarak tanımlanan E-spor alanında oyuncuların yetiştirileceği, ulusal ve uluslararası turnuvaların yapılacağı Bağcılar Belediyesi E-Spor Merkezi, Türkiye'nin en büyük e-spor merkezi olacak. İki katlı E-Spor Merkezi'nde 162 kişilik yarışma salonu, takım ve koç odaları, canlı yayın odası, oyun tanıtım ve oyun satış alanı, etkinlik alanı, fuaye alanı, kafeterya, idari ve teknik birimler bulunuyor. Modern bir şekilde tasarlanan binada profesyonel e-spor oyuncularının eğitimi ve ulusal ve uluslararası turnuvalar yapılabilecek. Yüksek teknolojik cihazlarla donatılmış bu alanda gençler, dijital dünyada yeteneklerini sergileme imkanı bulacak.

BİRÇOK FARKLI ALANDA HİZMET VERECEK

5 katlı inşa edilen Yaşlı Yaşam Merkezi'nde ise kuşakların kaliteli zaman geçireceği modern bir tesis olarak ilçeye kazandırıldı. Toplam 6 bin metrekareden oluşan alanın 500 metrekaresinde oturum alanına, 5 bin 500 metrekare ise bahçeye sahip bulunuyor. Torunlarıyla birlikte Kur'an öğrenme ve okuma, kütüphane, el işi, müzik, takı, hobi, akıl oyunları, resim ve sanat atölyelerinde hoşça zaman geçirecekler. Kullanışlı tesiste kuaför salonları, kafeler, duş alanları ile dinlenme, fizik tedavi, egzersiz, beslenme ve diyet odaları da yer alıyor. Yine sağlık görevlisi, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, yaşlı bakım elemanları hizmet verecek. Geniş yeşil alanların yer aldığı tesiste ayrıca yürüyüş yolları, dinlenme amaçlı oturma grupları, süs çiçekleri, ağaçlar, park ve havuz bulunuyor. Tesisin bahçesinde çocuk oyun alanı ile küçük bir amfi tiyatro da yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN İLK DUYU BÜTÜNLEME TEMELLİ SU İÇİ TERAPİ HAVUZU

Türkiye'nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzunda ise uzman ergoterapist ve fizyoterapistler tarafından 2 - 60 yaş grubundaki bütün engellilere; duyu bütünleme eğitimi, su içi terapi, egzersiz ve serbest yüzme eğitimi verilecek. Tedavi hizmetinin yanında yetenekli engelliler de lisanslı yüzücü olarak yetiştirilerek Paralimpik yarışmalara hazırlanacak. 30 dakika olarak belirlenen terapi sürecinde havuzun çocukların gözünde güvenli ve eğlenceli kılınması adına yüzen su topları, basket potası seti, futbol kale setleri ve buna benzer birçok materyal bulunuyor. Özellikle otizm ve zihinsel engel gruplarının doğru yöntem ile nörogelişimsel bozuklukların büyük bir ölçüde iyileşmesi sağlanacak. Su içi bisikletten koşu bandına kadar her şey var. Özel olarak tasarlanan havuz içerisinde; engellilerin görsel ve işitsel sistemini destekleyen ışık ve ses materyalleri, kademeli olarak derinleşen havuz içi platform sistemi, sudan korkan çocuklar için terapi alanı, su içi bisiklet ve koşu bantı gibi fiziksel kapasiteyi artıracak materyaller gibi farklı özellikler bulunuyor

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bağcılar Türkiye Spor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500

Yorumlar (12)

ibrahim sarı:

Bazıları 20 yılda ne yaptınız diye soruyordu. Sadece bugün açılacak olan tesislerin listesi bile bu habere sığmaz. Ama yine de görmezler. Çünkü kafa kumun içinde

108
137
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Yurumeye calistigin kaldirimlarin, karsidan karsiya gecmeye calisdigin yaya gecitlerinin, arabani park etmeye calisdigin yerlerin , binmeye calistigin Taxilerin bile Daha STANDARTLARI Belirlenmemis ama ?

yanıt32
yanıt10
SeyYah Saruhanli:

millet açlıktan intihar ediyor böyle şeyler yapsa nolcak ibrahim armutu

yanıt53
yanıt21
Canberk Aydın:

kafayı çıkarsalar halbuki görecekler çeyrek 2bin lira bonfile 600 tl.. hadi et yemek ne haddimize biz insanmıyız ki desek soğan 20 lira simit 7 lira ....

yanıt87
yanıt29
DİLAVER Kalyon:

Doğru kafayı kumdan çıkarsalar 40 yıllık Daiere fiyatının 2 Milyon olduğunu.En ucuz kiranın 5 bin TL olduğunu, 6 , 7 Milyon mültecinin Türkiye'ye dolduğunu, geçimin ne kadar zor olduğunu görecekler.

yanıt25
yanıt7
ERKAN :

he gördük bi ara chp lilerin bile fabrikasını yazmışlar açılışa, nerde çeşme yada hali hazırda zaten olan yerler her seçime yakın açılışı olur

yanıt4
yanıt1
İsmail Doğan:

Boş işler ekonomiden haber verin millet gecinemiyor

129
80
yanıtYanıtla
Atakan Kilic:

çalışan çok rahat geçiniyor

yanıt2
yanıt12
Fatihan:

Yaparsa reis yapar...ne dedi ise yaptı.. içerdeki irlandalilara rağmen..siz tweet atarsınız,reis icraat yapar..yalansa yalan de canberk

40
66
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Türkiye'nin gelmiş geçmiş tek başkomutanı

38
65
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title