Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM'nin Kuruluş Yıl Dönümü Törenine Katılacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıl dönümüne katılacak. Erdoğan, Can Dündar'ın tahliyesinin ardından, "AYM'nin kararını saygı duymuyorum, kararı tanımıyorum." demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah Anayasa Mahkemesi'nde yüksek mahkemenin 54. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek törene katılacak. Erdoğan'ın, bu törene katılacak olması, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi'nin bazı kararlarına gösterdiği tepkinin o kararlarla sınırlı olduğu ve devletin ana işleyişindeki uyumda temel bir sıkıntının olmadığını göstermesi açısından sembolik açıdan önemli.

CAN DÜNDAR KARARI SONRASI BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan; Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerine ilişkin kararının ardından ilk kez 5 Nisan'da baş başa görüşmüştü. Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bu kabulde, Erdoğan'a, yüksek mahkemenin kuruluş yıl dönümü davetiyesini iletmişti.
Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katılıp katılmayacağı merak ediliyordu.

'SAYGI DUYMUYORUM' DEMİŞTİ

Erdoğan; Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesiyle ilgili yüksek mahkeme kararının ardından şu açıklamada bulunmuştu: "Anayasa Mahkemesi bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar. Ama onu kabul etmek durumunda değilim, bunu çok açık net söyleyeyim ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. Niye? Çünkü ortada bir gerçek var. Bakın bu bir beraat kararı değildir. Bu bir tahliye kararıdır. Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme kararında direnebilirdi. Eğer kararında direnmiş olsaydı bu bireysel başvuru veya Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karar boşa çıkacak ve yahutta şu anda tahliye edilmiş olan bu kişiler AİHM'e gideceklerdi."
Zühtü Arslan da, "Kararlarımız eleştirilebilir ama bütün makamları bağlar" demişti.

ERDOĞAN'A DAVETİYE GİTMİŞTİ

Bu polemiklerin ardından 5 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan ile Arslan görüşmüştü. Arslan, Cumhurbaşkanı'na davetiyeyi iletmişti.

TÖRENE KATILACAK

Erdoğan, bu sabah saat 10.30'da Anayasa Mahkemesi'nin 54. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle yapılacak törene katılacak. Tören, Anayasa Mahkemesi'nin Ankara - İncek'teki binasında yapılacak. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Can Dündar Politika Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title