Haberler

Başkan Karasu'dan Sağduyu Çağrısı

Güncelleme:

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Madımak Olayı'nın 20. yılında sağduyu sahibi vatandaşları, otel önüne davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Madımak Olayı'nın 20'nci yılında tüm Sivas halkının bu olayı lanetlemesini isteyerek, sağduyu sahibi vatandaşları otel önüne davet etti.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Madımak Olayı'nın 20'nci yıl dönümü nedeniyle yarın kentte düzenlenecek anma etkinlikleri öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Madımak Olayı Cumhuriyet tarihinin en acı olaylarından biri olduğunu belirten ve konuyla ilgili davanın zaman aşımına uğramasına tepki gösteren Karasu, "Olay zaman aşımına uğratılmış vicdanlar bir kez daha yanmıştır. Yetkililer binanın müze olmasını bile çok görmüş, tarihimizin en acı olayını adeta kapatma yarışına girmişlerdir" dedi.

20 yıllık süreçte Sivas halkının bu olay nedeniyle çok fazla zarar gördüğünü belirten İl Başkanı Karasu, "Sivas'ta yaşayan birisi olarak halkımızın büyük bölümünün Madımak Olayı'nı lanetlediğini biliyorum. Bu olayın sorumlusu tabii ki tüm Sivas halkı değildir. Fakat otel önünde toplanan kalabalığa masum demek de doğru değildir. Sivas halkından beklentimiz, bu olayı hep beraber lanetlemek, olaya Sivas olarak tepki göstermektir. Sağduyu sahibi tüm halkımızı yarın Madımak Oteli önüne bekliyoruz" dedi. Anma etkinliklerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile birlikte CHP'li 7 milletvekilinin katılmasının beklendiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi ULAŞ KARASU Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title