Haberler

CHP Milletvekili Gürer: Taklit ve tağşiş yapan işletmelerin teşhir edilmemesi endişe verici

Güncelleme:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son iki yıldır taklit ve tağşiş listesini açıklamadığını belirterek, denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2012 yılında çıkarılan bir yönetmenlikle taklit ve tağşiş yapan işletmelerin teşhir edildiğini ancak son iki yıldır yasal zorunluluk olan bu uygulamanın yerine getirilmediğini söyledi.

Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığının, iki yıldır taklit ve tağşiş listesini açıklamadığını, konuyla ilgili bakanlığa soru önergesi verdiğini belirtti.

Soru önergesine verilen cevabı aktaran Gürer, "Sayın Bakan, denetimlerin sürdüğünü ve 3 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla gıda işletmelerinde 375 bin 246 denetim yapıldığını, denetim sonucu olumsuzluk tespit edilen 4 bin 990 işletmeye toplam 227 milyon 146 bin lira para cezası kesildiğini, 118 işletme için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı." diye konuştu.

CHP'li Gürer, gıda ürünlerinde taklit ve tağşişin son dönemde ekonomik krizin etkisiyle yaygınlaştığına, bu nedenle denetimlerin artırılması gerektiğine dikkati çekti.

2012 yılında çıkarılan bir yönetmenlikle taklit ve tağşiş yapan işletmelerin teşhir edildiğini hatırlatan Gürer, son iki yıldır yasal zorunluluk olan bu uygulamanın yerine getirilmediğini aktardı.

Gürer, "Neden bu kişi, firma ve işletmeler kamuoyuyla paylaşılmıyor? Örneğin 118 işletme savcılığa bildirildiğine göre bu işletmelerin ciddi sorunlu olduğu ortaya çıkıyor. Bu işletmeler faal mi değil mi? Kapıları açık mı? İnsanlar hala bu firmalardan gıda ürünlerini tüketiyor mu? Örneğin eşek, at, domuz gibi tek tırnaklı hayvan etlerinin işlenerek dana kıyma ya da dana köfte gibi satıldığı yerler olduğunu bizzat bakanlık açıklıyor. Bu işletmeler tespit edildiğine göre faaliyetlerinin sürüp sürmediği konusunda bilgi verilmiyor. Eğer bu firmalar açıklansa tüketici haberdar olacak. Bunların açıklanması lazım." dedi.

Ömer Fethi Gürer, sığınmacıların, Türk vatandaşları üzerinden ruhsat alarak işletme açtıkları iddiaların söz konusu olduğunu, bu konuda bir denetimin yapılmadığını, özellikle bu tür gıda işletmelerinin büyük sağlık sorunlarına neden olabileceğini kaydetti.

Belediyelerin yetkilerinin artırılması gerektiğini dile getiren Gürer, "Piyasada olan tüm ürünlerin kontrollerinin yapılması gerekir. Daha önceki bakanlar 6 ayda bir taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklıyordu ama iki yıldır açıklanmıyor. Bu firmaların açıklanması yasal zorunluluk ama uymuyorlar. Vatandaş dana eti diye alıyor ama at, eşek eti çıkıyor. Tereyağında bitkisel yağ var. Yoğurt aldığınızı sanıyorsunuz ama nişasta çıkıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı Ömer Fethi Gürer Milletvekili Niğde Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title