Haberler

"Belediye Anlayışımızda Vatandaşları Ötekileştirme Yoktur"

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Bizim devlet anlayışımızda, belediye anlayışımızda vatandaşları ötekileştirme yoktur." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Bizim devlet anlayışımızda, belediye anlayışımızda vatandaşları ötekileştirme yoktur. Bizden olanlar, olmayanlar diye bir ayrım yoktur. İnsan vardır, biz insanı kucaklayacağız. Bizim projemiz budur" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Çorum'a gelen Hamzaçebi, kentteki bir düğün salonunda partililerle bir araya geldi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve CHP Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Nuhut'un da katıldığı program, salon kapasitesinin yetersiz kalması üzerine, Bahçelievler Mahallesi'ndeki semt pazarına alındı.

Partililerle yürüyerek pazar alanına giden Hamzaçebi, burada, parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. Seçimlere kısa bir süre kaldığını, vatandaşların, huzur ve barış için meydanlarda bir araya geldiğini belirten Hamzaçebi, bu amaçla herkesin istediğinin barış ve özgürlük olduğunu vurguladı.

Meydanlarda bir araya gelen insanlardan ve bu insanların yarattığı enerjiden korkan, çekinen, bu nedenle meydanları halka yasaklamak isteyen bir iktidarın bulunduğunu öne süren Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Türkiye bugün bu gerçekle karşı karşıya. Çünkü meydanlar, daha önce hiç karşılaşmamış insanları bir araya getirir. Sağcıyı, solcuyu bir araya getirir, başı açık, başı kapalı vatandaşımızı bir araya getirir, modern arkadaşımızı, muhafazakar arkadaşımızı bir araya getirir. Birbirinin karşıtı, hangi sıfatlar varsa, vatandaşımızı hangi sıfatlarla isimlendirebiliyorsak, 2014 yılının Türkiye'sinde bu insanlar artık, özgürlük için, demokrasi için, barış için, Türkiye'nin huzurlu geleceği için, büyüyen bir ekonomi için, büyüyen ekonomiden adil biçimde pay almak için, adil gelir dağılımı için bir araya geliyor. İşte bundan korkan insanlar var. Bugün hükümet bu meydanlardan korkuyor. Onun için meclis kapanmadan, seçim sonrasında meydanlardaki kalabalıklara müdahale etmek için yetkiler aldılar, kanunlar çıkardılar."

- "Demokrasiden, haktan, hukuktan, özgürlükten uzaklaşan bir yönetim var"

AK Parti'nin 12 yıldır girdiği her seçimde oyunu arttırdığını ancak her seçimin ardından demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden uzaklaştığını savunan Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Giderek insanlara daha sert davranan, daha şiddet uygulayan bir yönetim var. Türkiye'nin en önemli meselesi budur. Demokrasiden, haktan, hukuktan, özgürlükten uzaklaşan bir yönetim var. Mısır'da meydana gelen olaylarda silahlı kuvvetlerin yapmış olduğu askeri müdahale sonrasında oluşan yönetimi, vatandaşlarına uyguladığı şiddet nedeniyle eleştirirken, kendi güvenlik güçlerinin vatandaşlarına uyguladığı şiddet nedeniyle polis için, 'onlar kahramanlık destanı yazdılar' diyen bir başbakan var Türkiye'de. Biz bu anlayışı doğru bulmuyoruz."

CHP olarak bütün insanları kardeşçe kucaklamak istediklerini anlatan Hamzaçebi, "Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik bir insanlık idealidir. Bu 3 önemli kavram bütün insanlarımızı bir arada, eşit bir şekilde toplayabileceğimiz, yaşatabileceğimiz kavramdır. Kim özgürlükten, kardeşlikten, eşitlikten uzaklaşıyorsa, o ülkede kaos vardır" diye konuştu.

Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"12 yıldır her girdiği seçimde oyunu artıran, arttırdıktan sonra da çıkarak balkon konuşması yapan, halkı kucaklama konuşmaları yaparken, balkondan indiği andan itibaren vatandaşı birbirine düşüren bir anlayış var, bir yönetim var. Türkiye buna layık değil. İşte bu kişi, bu yönetim, bu kadro 30 Mart akşamı tekrar balkona çıkmanın, tekrar balkon konuşması yapmanın heyecanını yaşıyor. 30 Mart akşamı, balkonlara çıkacak olan Recep Erdoğan değil, vatandaşlarımız olacaktır. Bu zaferi vatandaşlarımız kutlayacaktır. Bunu ben görüyorum."

"Biz, insanımızın hak ettiği düzenin mücadelesini yürütüyoruz" diyen Hamzaçebi, "Onu özgür kılmak istiyoruz. Onu eşit kılmak istiyoruz. Belediye hizmeti, devlet hizmeti deyince ayrım yapmayan bir belediye ve devlet istiyoruz. Bizim devlet anlayışımızda, belediye anlayışımızda vatandaşları ötekileştirme yoktur. Bizden olanlar, olmayanlar diye bir ayrım yoktur. İnsan vardır, biz insanı kucaklayacağız. Bizim projemiz budur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Tufan Köse Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title