Haberler

CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, anaysa değişikliğinde bir maddeye "yargı bağımsız ve tarafsız" ibaresi koymakla yargının bağımsız ve tarafsız olamayacağını belirterek, "Yaşadığımız hukuksuz uygulamalar, anayasanın nasıl uygulanamaz hale geldiği gözler önüne seriyor.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, anaysa değişikliğinde bir maddeye "yargı bağımsız ve tarafsız" ibaresi koymakla yargının bağımsız ve tarafsız olamayacağını belirterek, "Yaşadığımız hukuksuz uygulamalar, anayasanın nasıl uygulanamaz hale geldiği gözler önüne seriyor." dedi.

Sındır, partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hukuk devletinden, hukukun üstünlüğünden ve adaletten uzaklaşan bir ülkede olduğunu öne sürerek, böyle bir ülkede avukatlık, hakimlik ve savcılık görevlerinin ifasında da sıkıntı çekildiğini söyledi.

16 Nisan'daki halk oylamasına değinen Sındır, "Anaysa değişikliğinde bir maddeye 'yargı bağımsız ve tarafsız' ibaresini koymakla yargı bağımsız ve tarafsız olmuyor. Yaşadığımız hukuksuz uygulamalar, anayasanın nasıl uygulanamaz hale geldiğini gözler önüne seriyor. Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12'sini bir partinin genel başkanı olarak Cumhurbaşkanının belirleyeceği bir anayasa değişikliğini oylayacağız. Bugün de Cumhurbaşkanı belirliyor bunları ama hepimize eşit mesafede olan, tarafsızlık üzerine yemin etmiş bir Cumhurbaşkanı belirliyor."

Halk oylamasının Türkiye'yi "tek adam rejimine" götüreceğini savunan Sındır, şunları kaydetti:

"Başbakan ve Cumhurbaşkanının 'Cumhuriyet 1923'te kuruldu ve ilelebet devam edecektir' açıklamalarını kesinlikle yetersiz buluyorum. Bunun yanında 'demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti, hukuku, eşitliği, din ve vicdan özgürlüğünü, laikliği de ve bizi diğer cumhuriyetlerden Suriye'den, İran'dan, Mısır'dan ayıran cumhuriyetin bütün ilke ve değerlerini de yaşatacağız' demeleri ve buna dair bir değişiklik teklifi getirmeleri gerekirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin kaderi, geleceği bir kişinin iki dudağı arasına bırakılamaz."

Toplantıya CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Kamil Okyay Sındır Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title