Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Umuyorum ki TBMM'de bir araya gelir, terör belasından bu ülkeyi kurtarmış oluruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Umuyorum ki TBMM'de bir araya gelir, terör belasından bu ülkeyi kurtarmış oluruz. Her partiden gerçekten de bu konuda kafa yoran, görüş beyan eden, yıllarını veren, çalışan düzgün insanlarımız var. Onlar bir araya gelebilirlerse sanıyorum parlamentoda biz Türkiye'nin en temel sorununa hep beraber çözüm üretmiş oluruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ünye İlçe Başkanlığı binasının açılışını yaptıktan sonra, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İlçede parti binasına gelmeden vatandaşların yolunu kestiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP'li, HAS Partili, Saadet Partili, MHP'li, yani bütün partilerin ortak bir araya gelip ortak uzlaştıklarını ve belli görüşler üzerinde anlaştıklarını gördüm. Kendilerine şunu söyledim, (Bizim parlamentoda yapmak istediğimizi siz yapmışsınız). (Evet, biz parlamentodan bir adım öndeyiz) dediler. Ünyelileri kutluyorum. Her partiden insan belli sorunları çözmek için bir araya gelebiliyor. Umuyorum ki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de bir araya gelir, terör belasından bu ülkeyi kurtarmış oluruz" diye konuştu.

-"Kimseye 'illa şunu yap' dediğimiz yok"-

Bir gazetecinin "Buradan MHP'ye çağrınız olur mu" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"TBMM'de grubu olan bütün partilere çağrı yapıyorum. Ünyeliler bir araya geldiler. Kendi partilerinden insanlar, parlamento dışındaki partilerden kanaat önderleri bir araya gelmişler, Ünye'nin sorunları bağlamında bir araya gelebiliyorlar. Demek ki biz de TBMM'de bir araya gelebiliriz. Türkiye'nin en temel sorunu terör gibi bir sorunu çözmek için bir araya gelmeliyiz. Kimseye bir görüş dayattığımız yok, kimseye 'illa şunu yap' dediğimiz yok. Bir araya geleceğiz, biz bu işi nasıl çözebiliriz diye görüşlerimizi beyan edeceğiz. Yani parlamentoda ortak aklı egemen kılmak istiyoruz. Bu bağlamda bir araya gelebilirsek parlamento görevini yapmış olur, topluma güven vermiş olur. Hep beraber bir araya geldiğimiz zaman şu da ortaya çıkacaktır, ülkenin çıkarları söz konusu olduğu zaman partilerin ve kişilerin çıkarları değil, ülkenin çıkarları etrafında partilerin bir araya geldiğini göstereceğiz. Türkiye bunu görecek, bu da parlamentoya güven verecektir."

-"Hiçbir içerik dayatmıyoruz"-

Kılıçdaroğlu, "MHP 'önerinin ne olduğunu tam olarak bilmeden masaya oturmayız' diyor. Önerinin içeriğini anlatır mısınız" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Hiçbir içerik dayatmıyoruz, hiçbir içerik söylemiyoruz. İçeriği bir araya gelelim, hep beraber oluşturalım. Bizim zaten amacımız o, beraber oluşturalım. Anayasa konusunda bir araya gelebiliyoruz. Türkiye'nin en temel sorunu konusunda da bir araya gelebilmeliyiz. Anayasa konusunda partiler 'illa şunu yapalım' diyorlar mı, hayır. Sadece 'daha çağdaş, daha uygar bir anayasaya sahip olalım' diyorlar. Terör konusunda da illa şu olsun veya bu olsun diye bir görüş beyan edersek doğru değil. O zaman baştan işi öldürmüş oluruz. Biz bir araya gelelim, şimdi ortak mutabakat alanımız ne olmalı- Biz bu ülkede barışı, huzuru sağlamalıyız, Türkiye'yi terör belasından kurtarmalıyız. Bu çerçevede bütün siyasal partilerin bir araya gelmesi lazım. Oturup konuşması lazım. Her partiden gerçekten de bu konuda kafa yoran, görüş beyan eden, yıllarını veren, çalışan düzgün insanlarımız var. Onlar bir araya gelebilirlerse sanıyorum parlamentoda biz Türkiye'nin en temel sorununa hep beraber çözüm üretmiş oluruz."

Bir gazetecinin "Başbakan ile görüşmenizin hemen ardından tırnak içinde Kürt sorunu olarak nitelendirmiştiniz, az önce terör sorunu olarak devam ettiniz. MHP Genel Başkanı basın açıklaması yaptı, eleştirdi toplantıyı, içeriğini, sizi ve Başbakan'ın tutumunu. Sert bir açıklamaydı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Bizim yola çıkışımız, ilham kaynağımız şehit anneleri ve şehit babaları oldu. Sorunun adı çok önemli değil. Bir sorun var mı, var. Adına ister Kürt sorunu diyin, ister terör sorunu diyin, ister Doğu, Güneydoğu sorunu diyin, ister başka bir isim verin. Önemli değil. Önemli olan şu, böyle bir sorunumuz var mı, var. 30-35 yıldır çözülüyor mu, çözülmüyor. 30-35 yıldır parlamentoda grubu olan siyasal partiler bir araya geldiler mi, gelmediler" dedi.

-Çözümsüzlük ileride büyük sorunlara yol açar-

"Bu sorun bir partinin tek başına çözeceği sorun olmaktan çıkmıştır" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu sorunu çözmek için bütün partilerin bir araya gelmesi lazım. Bir araya gelelim, konuşalım, biz bu sorunu nasıl çözebiliriz- MHP sorunu başka bir adla adlandırabilir, hay hay, adlandırsın. Biz ona da varız. Çözüm üretmemiz lazım. Nasıl üreteceğiz çözümü- Bir araya gelerek. Ünye'de bir araya gelmişler, aynı sokakta yaşayan insanlar. (Biz parlamentodan bir adım öndeyiz) diyorlar. Vatandaş bu noktada ise biz de parlamentoda vatandaşın geldiği noktaya en azından gelelim, bir araya gelelim, bu sorunu tartışalım. Tartışarak çözüm üretebiliriz. Ortak akıl. Belki MHP'nin çözüm önerisi bizim önerimizden çok daha güzel olabilir. Biz destek veririz. Belki AKP'ninki çok iyi olabilir. Önemli olan bir kanaat oluşturmak, bir araya gelebilmek. Bir araya gelip kanaat oluşturursak, görüş birliği sağlarsak bu ülkenin en temel sorununa çözüm üretmiş oluruz. Çözüm üretmemek, olayı çözümsüz bırakmak, ileride çok daha büyük sorunlara yol açar."

-"Barışın adresi TBMM olmalıdır"-

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye süratle bir fay hattı, bir ayrışma süreci içine giriyor. Niye ayrışalım- Bu coğrafya hepimizin coğrafyası, buradan hep beraber barış içinde, huzur içinde yaşayabiliriz. Bu sorun aynı zamanda uluslararası boyut kazanmış bir sorun. O nedenle parlamentoda biz ortak çözüm üretme istiyoruz. O nedenle çözülemeyen bir sorun varsa 'Parlamento özgür iradesiyle bu sorunu çözebilecek güçtedir' demek istiyoruz. Bizim çıkış noktamız bu. Bu noktayı yakaladığınız zaman göreceksiniz, bu ülkede barışı ve huzuru sağlayacağız. Barışın adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi olmalıdır. Bu bizim için çok önemlidir. Çözümün adresi TBMM olmalıdır. Çünkü TBMM, her vatandaşın oyunu alıp seçilen değişik siyasi partilerden oluşan milletvekillerinden oluşuyor. O halde biz bu ortak soruna ortak çözüm bulmak zorundayız."

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha sonra Fatsa ilçesine geçerek, partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

Muhabir: Hacer Coşkun - Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay

Yayıncı: Orhan Topal / Hüseyin Likoğlu - ORDU

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Ünye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
title