Haberler

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki

Güncelleme:

SP Genel Başkanı Kamalak "Müslümanlar tahriklere kapılmayacak, her zaman olduğu gibi sağduyu ile hareket ederek, bu provokatif girişimleri boşa çıkaracaktır." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Charlie Hebdo karikatürlerinin Türkiye'de yayınlanmasına ilişkin, "Müslümanlar tahriklere kapılmayacak, her zaman olduğu gibi aklıselim ve sağduyu ile hareket ederek, bu provokatif girişimleri boşa çıkaracaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, bazı medya organlarının Charlie Hebdo üzerinden "özgürlük havarisi" kesildiklerini belirterek, bu tutumu eleştirdi.

Türkiye'nin ve İslam dünyasının hassas bir dönemden geçtiğine işaret eden Kamalak, şu ifadeleri kullandı:

"Böylesine bir dönemde Müslümanların duygularını tahrik etmeye yönelik yaklaşımlar, en basit ifadesiyle provokatif olaylara zemin hazırlamak, provokatif emellere hizmet etmek demektir. Ancak Müslümanlar bu tahriklere kapılmayacak, her zaman olduğu gibi aklıselim ve sağduyu ile hareket ederek, bu provokatif girişimleri boşa çıkaracaktır.

Demokrasi ve özgürlük hiç kimseye, Efendimize hakaret hakkı vermez. Bugün demokrasi adı altında 'Hepimiz Charlie'yiz' diyenler, keşke Mısırlı Esma, Tahrir Meydanında vurulduğunda da 'Hepimiz Esmayız' diyebilselerdi. Müslümanlara yönelik terör saldırılarında da bu kadar duyarlı olabilselerdi. Belki bugün daha inandırıcı olabilirlerdi." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Charlie Hebdo Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title