Haberler

"Cezalandırma Süreci Olarak Görüyorum"

Güncelleme:

CHP'li Süleyman Çelebi, Başbakan Erdoğan'ın kabine değişikliğiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede değişiklik olabileceğine dair açıklamalarını değerlendirerek, "Bu süreci cezalandırma süreci olarak görüyorum. Ama politik kararlarda bir değişiklik olmaz. Yeni bir gündem yaratmak projesidir diye değerlendiriyorum" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, partisinin Çorum İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül ve bir grup partiliyle bir araya gelen Çelebi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kabinede değişiklikle ilgili görüşlerini dile getiren Çelebi, aynı politikalar izleneceğini ifade ederek, "Bu politikalar bakanların izlediği politikalar değil. Altını çiziyorum. Hiçbir bakan bağımsız bir politika veya AK Parti'nin deklare ettiği politikanın dışında bir politika gözetemez. Orada belirleyici olan parti dışında Başbakanın politikalarına ufacık bir sürtüşme gösteren, ayrışma gösteren veya farklı dili kullanan cezalandırılıyor. Bu süreci cezalandırma süreci olarak görüyorum. Ama politik kararlarda bir değişiklik olmaz. Birisi gider diğeri gelir de ilgili uygulamada Türkiye yeni bir şey görmesin. Yeni bir gündem yaratmak projesidir diye değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

Paris'te PKK'nın üst düzey yöneticilerine yönelik saldırıyı da değerlendiren Çelebi, konuyla ilgili yorum yapmayı doğru bulmadığını açıkladı. Yorum yapmaktan kaçınmadığını dile getiren Çelebi, olayı tanımlayacak çok unsurun bulunduğunu belirtti. Saldırıya yapılan büroya gidildiğine birçok tedbirin alındığının bilindiğini dile getiren Çelebi, "Bu tedbirlere rağmen giriliyor, vuruluyor. Bizim dedektif gibi, şöyle olmuştur gibi değerlendirmede bulunmamız doğru değil. Konu umuyorum ve diliyorum en kısa zamanda açıklığa kavuşur. Biz en kısa zamanda açıklığa kavuşmasından yanayız" diye konuştu.

İmralı ile görüşmeler konusunda partisinin bakışının çok net olduğuna vurgu yapan Çelebi, "Toplumsal mutabakata Türkiye'nin ihtiyacı var. Yeni bir şehit, tek bir canın yok olmaması konusunda yaklaşım var. Bu konuda atılacak adımları önemli buluyoruz. Genel Başkanımızın grup konuşmasında yaptığı değerlendirmenin arkasındayız. Bu konuda toplumsal mutabakata ihtiyaç var. Bunun sonunu getirmek lazım. Burada artık silahların tamamen ortadan kaldırıldığı, silahların konuşmadığı sürece ihtiyaç var. Silahlar dediğimde devletin elinde her zaman silah olacaktır, bu kaçınılmazdır. Kast ettiğim ilgili tarafların silahı bırakmasıdır" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin İzmir'de bir inşaatta gece bekçiliği yaptığı yönündeki iddialara da cevap veren Çelebi, "Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kardeşi öyle bir görevde ise bundan herkesin gurur duyması lazım. Bu aşağılanacak bir şey değil. Biz herkesi eşit yurttaşlar temelinde görüyoruz. Herkesi kucaklayan, parti lideri de olsa ona kıyağın olmadığını, herkesin özel statülere tabi olmadığı, Genel Başkanın kardeşinin de bir yerde bekçilik yapması, bunun üzerine yorum yapmıyorum. Ama madem eşit yurttaşlar kimliğinde olayı değerlendireceksek, bu anlamda bu spekülasyon değil, takdir edilecek bir şey. Yani en yakınını zengin etmiyor, akrabalık yaratmıyor. Milyarder yapmıyor. Bu süreci de toplumun alkışlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Tufan Köse Çelebi Çorum Politika Güncel Haberler

title