Haberler

Bireysel emeklilikle ilgili kanun teklifi için komisyon toplandı (2)

Güncelleme:

MUHALEFETTEN 'MERKEZ BANKASI' DÜZENLEMESİNE TEPKİTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti ile muhalefet temsilcileri arasında, kanun teklifinin birinci maddesinde yer alan 'Merkez Bankası' düzenlemesine ilişkin madde tartışıldı.

MUHALEFETTEN 'MERKEZ BANKASI' DÜZENLEMESİNE TEPKİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti ile muhalefet temsilcileri arasında, kanun teklifinin birinci maddesinde yer alan  ' Merkez Bankası' düzenlemesine ilişkin madde tartışıldı. Teklifin birinci maddesinde yer alan, ' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, banka nezdindeki yabancı ülke merkez bankalarına ait para, alacak, mal, hak ve varlıklar haczedilemeyecek, üzerlerine ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz konulamayacak' şeklindeki  düzenlemeye muhalefet partileri, " Merkez Bankası'nın itibarını zedeliyor, Anayasa'ya aykırılık içeriyor" diyerek tepki gösterdi.

YILMAZ: KONU MERKEZ BANKAMIZIN KAYNAKLARI DEĞİL

Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, yapılan düzenlemenin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile ilgili olmadığını, uluslararası merkez bankalarıyla alakalı olduğunu belirterek, "Bankamızın kaynakları değil. Bir başka merkez bankasının kaynağını bizim Merkez Bankamıza aktarması sürecinde yapılan bir düzenleme; yani tartıştığımız konu bizim Merkez Bankamızın kaynakları değil, başka merkez bankalarının ülkemizdeki varlıklarına ilişkin bir konu" değerlendirmesinde bulundu.

ÖZTÜRK: MERKEZ BANKASI İHTİYAÇ DUYDU

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de, Merkez Bankası ile ilgili düzenlemenin başka ülkelerin merkez bankaları ile ilgili olduğunu vurgulayarak, endişeye yer olmadığını, burada söz konusu olan TCMB mallarının değil, bir başka ülkenin malları ile ilgili olduğunu aktardı. Öztürk, "Bizim Merkez Bankası da böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duymuş. Ben teklifimin arkasındayım. Merkez bankaları arasında kurulan ilişkilerin işin gerektirdiği diplomatik hassasiyet ve ekonomik güven temelinde yürütülmesini teminen diğer merkez bankalarının banka nezdindeki mal, hak ve varlıklarının haczedilmemesi ile ilgili" açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, "Burada konu TCMB değil, başka ülkelerin merkez bankası. Merkez Bankamızın, bir itibar kaybetmesi söz konusu değil" dedi.

İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın eleştirilerini de tepki gösteren Elitaş, "Eski bir Merkez Bankası Başkanı olarak, bu konuları en iyi siz bilirsiniz. Eleştirilerinizi anlamış değilim" diye konuştu.

Besti KARALAR/ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Merkez Bankası AK Parti Politika Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title