Haberler

Bdp'li Kadınlardan "Tecavüz Kültürünü Aşalım" Eylemi

Barış ve Demokrasi Partisi üyesi yaklaşık 300 kadın 'Tecavüz kültürünü aşalım' konulu eylemde biraraya geldi.

Barış ve Demokrasi Partisi üyesi yaklaşık 300 kadın 'Tecavüz kültürünü aşalım' konulu eylemde biraraya geldi. Taksim Tramvay Durağı'nda toplanan kadınlara BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ve BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de destek verdi.

BDP'li kadınlar sloganlar eşliğinde Tramvay Durağı'ndan Galatasaray meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. "Kimliğimden, dilimden, bedenimden elini çek", "Kadının güvencesi özgür yaşamdır" şeklinde slogan atarak yürüyen gruptaki bazı adınlar ise tef çalarak eyleme destek oldu.

Galatasaray Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında ise, "Bizler tecavüz kültüğrünü esasında cinsiyetçi ideolojiye dayalı yapılanmış zora dayalı, el koyma, gasp etme , mülkleştirme, militarizm temelinde içerik bulmuş bir kültürel doku olarak ele alıyoruz. Tecavüzün kaynağında cinsiyetçi ideoloji dolayısıyla hiyerraşik militarist iktidarcı, devletçi zihniyet vardır" denildi.

Daha sonra konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel,"Biz bugün burada kadınlar olarak bir yanda kadına yönelik şiddete hayır demek için bulunuyoruz. Bir yandan da ülkemizin temel sorunu olan savaşa karşı sesimizi yükseltmek için buradayız" dedi.

Eylemin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Hasan YILDIRIM/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title