Haberler

BBP Lideri Yazıcıoğlu'nun Van Ziyareti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Van Bölgesinde 201 Bin Müslüman'ın Ermeniler Tarafından Şehit Edildiğini Savunarak, "Görüyoruz Ki İktidarımız, Ermenistan Devlet Yetkililerini Çağırarak Akdamar Kilisesi'ni Açmakla Megul" Dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Van bölgesinde 201 bin Müslüman'ın Ermeniler tarafından şehit edildiğini savunarak, "Görüyoruz ki iktidarımız, Ermenistan devlet yetkililerini çağırarak Akdamar Kilisesi'ni açmakla megul" dedi.

Seçim startını vermek ve bazı tarihi yerleri ziyaret etmek amacıyla bugün Van'a gelen BBP Partisi Genel Başkanı Yazıcıoğlu, partililerle birlikte düzenleyeceği basın toplantısın ardından Zeve Şehitliği'ne geçti. Burada partililer, etraftan topladıkları ve katliam esnasında kullanılan mermilere ait boş kovanları şehitlik hakkında bilgi alan Yazıcıoğlu'na verdi. Daha sonra Ermeni katliamında ailesinden 7 kişinin öldürüldüğünü söyleyen Mehmet Oğuzyer isimli vatandaş, yaşanan katliamı anlattı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra partili gençlerle şehitlik önünde hatıra fotoğrafı çektiren Yazıcıoğlu, Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez'i ziyaret etmek için şehitlikten ayrıldı. Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez tarafından karşılanan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, yaklaşık yarım saatlik ziyaretin ardından Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yazıcıoğlu, Van'a geliş amaçlarının bir mesaj vermek olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, "Van bölgesinde 201 bin müslüman kardeşimiz şehit edildimiş. Burada büyük katliamlar yapmışlar. Ama görüyoruz ki iktidarımız, Akdamar Kilisesi'ni açmakla meşgul. Geldim, gördüm, Ulucami ve çevresi harabe vaziyette duruyor. Şehitlik de. Şehitliğin kaidesindeki yazıları bile koruma ihtiyacı duymuyorlar. Ama öbür taraftan Ermenistan devlet yetkililerini çağırarak burada Akdamar Kilisesi'ni açıyorlar. Buna karşı tepkimizi de ifade etmek için burdayız" dedi.

(ŞAK-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title