Haberler

Başkentte Bulvar Açılışı Töreni

Başbakan Erdoğan : (4) "Ülkemizin huzurunu, refahını kaçıranlar bunun bedelini öderler. Gösteri mi yapacaksın, toplantı mı yapacaksın, hukuk içerisinde bunun yeri var. Müracaatını yaparsın, size verilecek alanda gider mitingini de yaparsın, orada ne söyleyeceksen orada söyle. Biz nasıl yapıyorsak sen de öyle yapacaksın" "Hukuksuz yapacakları her eylemin karşısında devletin o bükülmez bileğini bulacaklardır. Bunu bilmelerini istiyorum. Yok bilmem şurası şunu der, Batı bunu der. Bunların hiçbirisi bizi ırgalamaz. Batı önce kendine baksın" "Kimyasal silahla insanın ölümü suç oluyor da veya uluslararası hukuka aykırı da yani yüz bini aşkın insan tanklarla, toplarla, bombalarla öldürüldüğü zaman o suç oluşturmuyor mu? Bu nasıl bir hukuktur, nasıl bir akıldır, bu nasıl bir mantık yürütmedir" "Açık söylüyorum. Zulme rıza zulümdür. Kimden gelirse gelsin. Bu böyle bir gerçektir. Eğer siz zulmü alkışlıyorsanız siz de zalimlerden olursunuz. Onun için zulmün karşısında olmak bu millete yakışandır. Tarih boyunca biz zulmün karşısında durduk" "Ankara'ya 14 kilometrelik böyle bir bulvarla, hele hele bir taraftan Büyükşehir, bir taraftan Başbakanlığın ofisinin olacağı, birbirine bağlayacağı böyle bir yerde 'Ankara Bulvarı' isabetli olur diye düşünüyorum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gösteri, toplantıların hukuk içerisinde yapılması gerektiğini, ülkenin huzurunu, refahını kaçıranların bedelini ödeyeceğini belirterek, "Hukuksuz yapacakları her eylemin karşısında devletin o bükülmez bileğini bulacaklardır. Bunu bilmelerini istiyorum. Yok bilmem şurası şunu der, Batı bunu der. Bunların hiçbirisi bizi ırgalamaz. Batı önce kendine baksın" dedi.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 780 bin kilometre karesinde barajların, sulama projelerinin ve enerji yatırımlarının devam ettiğini belirterek, "Geldik 26 tane havalimanı vardı. Şimdi kaç oldu 50 oldu. 50 tane havalimanı var Türkiye'de. Türkiye'nin dört bir yanını havilamınları ile inşa ettik. Şırnak'ta havalimanı. Şerafettin Elçi Havalimanı'nı yaptık. Aynı şekilde Bingöl'de yaptık, Kastamonu'da yaptık" diye konuştu.

Yeni havalimanları, çok büyük köprüler, tüp geçitler yapıldığını anımsatan Erdoğan, 11 yılda Türkiye'ye eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda ve tarımda çok büyük eserler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Yunanistan'ın Akdeniz Oyunları'nı yapamadığını anımsatan Erdoğan, "Bize rica ettiler, biz 17 ayda bütün tesisleri inşa ettik ve Akdeniz Oyunları'nı Mersin'de düzenledik. Maliyeti bize 800 milyonu buldu ama başarıyla bunu organize ettik ve ikinci sırada da Akdeniz Oyunları'nı bitirdik. Bunlar ispat edilmiş olan adımlar. Şantiyelerimiz kuruluyor. Harıl harıl çalışıyoruz. Bütün bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım, belediye başkanı arkadaşlarımız, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bizi sevsinler veya sevmesinler. Biz herkese hizmet götürüyoruz. 780 bin kilometrekareye hizmet, 76 milyona hizmet. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, Boşnakıyla herkese hizmet götürüyoruz. Ayrım yok. 76 milyon bizim nazarımızda birdir, beraberdir, birlikte Türkiyedir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın dün olduğu gibi bundan sonra da hizmet üretmeye devam edeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, biliniz ki bütün bu tuzakların üzerinde Allah'ın tuzağı vardır. En büyük tuzak onundur. Hangi yola, hangi şiddet eylemine, hangi densizliğe, edepsizliğe başvururlarsa başvursunlar biz milletle yürümeye, millete hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Ama bakın şunu söylüyorum:  Hukuksuz yapacakları her eylemin karşısında devletin o bükülmez bileğini bulacaklardır. Bunu bilmelerini istiyorum. Yok bilmem şurası şunu der, Batı bunu der. Bunların hiçbirisi bizi ırgalamaz. Batı önce kendine baksın. Ülkemizin huzurunu, refahını kaçıranlar bunun bedelini öderler. Gösteri mi yapacaksın, toplantı mı yapacaksın. Hukuk içerisinde bunun yeri var. Müracaatını yaparsın, size verilecek alanda gider mitingini de yaparsın, orada ne söyleyeceksen orada söyle. Biz nasıl yapıyorsak sen de öyle yapacaksın. Hukukun dışına çıkarak yapmak... Kusura bakma böyle bir şey yok. Hukuk dışılığa müsade yok. Her şey hukuk içinde ve bu hukukun düzenlenmesi milletle beraber olandır. Millet yetkiyi demokrasiyle verir, demokrasiyle alır. Dolayısıyla verilen yetki bu süre içerisinde de kullanılır."

-"Tedbirimiz her an her şey olabilecekmiş gibi hazır olmaktır"

Suriye ve Mısır'daki gelişmelerin ortada olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Acımasızca yüz bini aşkın insan Suriye'de öldürüldü. Değil mi? Şimdi ne diyorlar, 'Efendim, kimyasal silah kullanıldı' Tamam kimyasal silah kullanılması 1925'ten beri yasaklanmış bir şey. Kimyasal silahla insanın ölümü suç oluyor da veya uluslararası hukuka aykırı da yani yüz bini aşkın insan tanklarla, toplarla, bombalarla öldürüldüğü zaman o suç oluşturmuyor mu? Bu nasıl bir hukuktur, nasıl bir akıldır, bu nasıl bir mantık yürütmedir? Ben bunu anlamıyorum" diye konuştu.

Sebep sonuç ilişkisinde, eğer netice insanın ölümüyse onun ölümüne neden olan ne olursa olsun, insanlığın karşısına dikilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri ukllandı:

Erdoğan "Biz şu anda ülkemizde hala bu işe maalesef, böyle geri planda durmak suretiyle... Olur mu canım. 67 tane vatandaşım öldürüldü benim. Ne olacak? 'Kazaen oldu. Sınır boylarında oldu' diyebilir miyiz? Tedbirimiz her an her şey olabilecekmiş gibi hazır olmaktır. Bunun için BM hala üzerine düşen görevi yapmamıştır, yapmamaktadır. Arap Ligi yapmamıştır, yapmamıştır. Bu konuda biz insani bir görevi yerine getirecek olanlarla beraber olacağımızı açıkladık" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, aynı şeylerin Mısır için de geçerli olduğunu ve yapılanların demokrasiyle bağdaşan bir yanı bulunmadığını anlatarak, Mısır'da yüzde 52 ile iş başına gelen bir siyasetçinin askeri darbe ile indirildiğinin ve Batı'nın buna hala "darbe" diyemediğinin altını çizdi.

Hepsinin bir yerlere şirin görünmenin gayreti içinde bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Efendim müdahale. Ne müdahalesi yahu darbe darbe. Bal gibi darbe. İkili olarak görüştüğümüzde telefonlarda 'Doğru' diyorsunuz. Doğruysa siz de bunu böyle söyleyin. Şu anda orada 3 bini aşkın insan öldürüldü. Orada 17 yaşındaki Esma kızımızın o keskin nişancılar elindeki sniperlarla nasıl şehit edildiğini gördünüz değil mi? Peki ardından hemen babasının nasıl içeri alındığını, erkek kardeşinin de nasıl tutuklandığını duydunuz değil mi? 3 bin insan. Başta Sayın Mursi olmak üzere siyasi tutuklular içeride. Ne oluyoruz. Nerede dünya. Niye buna karşı tutarsız kalıyoruz. Açık söylüyorum. Zulme rıza zulümdür. Kimden gelirse gelsin. Bu böyle bir gerçektir. Eğer siz zulmü alkışlıyorsanız siz de zalimlerden olursunuz. Onun için zulmün karşısında olmak bu millete yakışandır. Tarih boyunca biz zulmün karşısında durduk. Biz AK Partililer olarak yine zulmün karşısındayız. Yine zulmün karşısında olacağız. Çünkü tarih boyunca ecdadımız bunu böyle yaptı. Biz de böyle yapmalıyız. Yarın aynı şeyleri biz imtihan oluruz."

-Bulvarın adı 'Ankara' olsun

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e Ankara'da Ankara'nın adı ile müsemma bir bulvarın olup olmadığını sorduğunu belirten Erdoğan, "Dedi ki 'Yok'. Allah Allah. Dedim ki, 'İyi inceledin mi?' Dedi 'Yok'. Şimdi Başkent Ankara'da, Ankara'nın ismi ile müsemma bir bulvar yok. Dedim ki 'Ben de düşündüm, sana kanaatimi söylüyorum: Bu bulvarın adı, Cumhuriyete de bu güzel yakışır, Ankara Bulvarı olsun. Medya, begenmediniz mi yoksa? Başkent Ankara'nın adının verildiği bir bulvar yok. Benim teklifim bu. Meclisinizde görüşürsünüz. Hayırlısıyla Ankara'ya 14 kilometrelik böyle bir bulvarla, hele hele bir taraftan Büyükşehir, bir taraftan Başbakanlığın ofisinin olacağı, birbirine bağlayacağı böyle bir yerde Ankara Bulvarı isabetli olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Teklifine, törendeki vatandaşlardan olumlu tepki alan Erdoğan, bulvarın harlı olmasını diledi. Erdoğan, "30 Ağustos Zaferimizin Ankaramıza, ülkemize, milletimize tüm bu eserlerle beraber kutlu ve mübarek olmasını diliyorum. Şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Onlardan emanet aldığımız bu vatanı büyütmeye kararlılıkla devam edeceğimize, bunun da sözünü burada şehitlerimize bir kez daha veriyorum" dedi.

-"Yol için 60 bin yetişkin ağaç, 3 bin çalı ve 100 bin gül diktik"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de hizmet gayreti içerisinde olduklarını belirterek, son 2 yılda 31 alt ve üst geçidi tamamladıklarını, 13 alt ve üstgeçidin yapımının ise yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.

Son iki yılda 690 kilometre yeni yol açtıklarını, 5 milyon 153 bin ton asfalt döktüklerini, 500 bin metrekare kaldırım yaptıklarını bildiren Gökçek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de alttan ısıtmalı yolu Kuzey Ankara viyadüğünde biz yaptık. Bugün açacağımız yeni yolumuzda da göreceğiniz gibi ilk bazalt asfalt uygulamasını yaptık. Bu son derece önemli. Bazalt asfalt demek, 'konforlu asfalt' demek, 'fren mesafesi kısa' demek, 'savrulma en düşük seviyede' demek, 'renk siyah ve estetik' demek, 'normal asfaltta göre 3 kat daha fazla ömür' demek. Bu teknolojiyi de Ankaramıza ve ülkemize de kazandırdık."

Gökçek, açılışı yapılacak bulvarın 14,5 kilometre uzunluğunda olduğunu, üzerinde 17 alt ve üstgeçitle 2 viyadüğün bulunduğunu dile getirerek, bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladıkları yol için 60 bin yetişkin ağaç, 3 bin çalı ve 100 bin gül diktiklerini vurguladı.

Atatürk Orman Çiftliği içerisinden geçmesinden dolayı yolu projede "Yeni Çiftlik Bulvarı" olarak adlandırdıklarını anımsatan Gökçek, bulvarın resmi adını koymadıklarını, bu ismin Başbakan Erdoğan tarafından konulmasını istediklerini dile getirdi.

-"0002" ile inceleme

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Gökçek ve protokoldekiler yolun açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Başbakan Erdoğan, Gökçek'in kullandığı "0002" plakalı makam aracıyla bulvarda seyahat etti.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Salih Kapusuz, Genel Sekreter Haluk İpek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Erdoğan, korumalar aracılığıyla telefon numarasının yer aldığı kağıdı kendisine ulaştıran kadını, cep telefonundan arayarak bir süre görüştü.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Melih Gökçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title