Haberler

"Başbakan, Dini Ağzına Alıp Yalanlar Atabiliyor"

Adil ÖNAL/BİNGÖL, (DHA) BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu ülkenin Başbakan'ı üstelik mazlumların adına, İslamiyet adına, elini vicdanından uzaklaştırıp, elini cüzdanına koyup Kürt halkının masumiyetini görmeden, Kürt çocuklarının mazlumiyetini görmeden, sadece kendi iktidarını sağlamlaştırmak için yalanlar atabiliyor.

Adil ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu ülkenin Başbakan'ı üstelik mazlumların adına, İslamiyet adına, elini vicdanından uzaklaştırıp, elini cüzdanına koyup Kürt halkının masumiyetini görmeden, Kürt çocuklarının mazlumiyetini görmeden, sadece kendi iktidarını sağlamlaştırmak için yalanlar atabiliyor. Bir ülkenin Başbakan'ı dini ağzına alıp yalanlar atabiliyor" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatının açılışında yaklaşık 1000 kişiye hitap etti. AK Parti iktidarını eleştiren Demirtaş, şöyle dedi:

"Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde o sandıklar meydanlara kurulduğunda o sandıklara kanepeler, buzdolapları gitmeyecek. O sandıklara halk gidecek. Vicdanıyla, imanıyla halk gidecek. Bunu herkes görecek. Bu halk birlik oldukça, beraber oldukça, el ele kol kolla omuz omuza yürek yüreğe oldukça çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Bugüne kadar ne zulüm çektiysek işte bu ayrılıktandır, bu gayrılılıktandır. BDP bunu kırmaya geldi. Burada düşüncesi ne olursa olsun, bugüne kadar hangi partide, hangi siyasette olursa olsun, bugüne kadar ekonomik durumu, aşiret ilişkisi ne olursa olsun BDP hepsini birleştirmeye geldi. Hepsini kardeşleştirmeye ve hepsini aynı çatı altında mücadeleye davet etmeye geldi. Bugün bu dik duruşu, bugün onurlu duruşu, siyasi kazanımlarımızla zafere dönüştürmek sizlerin ellerinizdedir."

KÜRT ÇOCUĞUNA NİYE BU ZULÜM

Demirtaş, ülkede cumhuriyetin ilk yıllarından beri Kürt halkının kendi inancıyla, diliyle kültürüyle yaşamak için, ülkenin birliği, bütünlüğü için gereken fedakarlığı yaptığını söyledi. Demirtaş, şunları söyledi:

"Ama bunlara rağmen bu ülkenin hükümetleri ısrarla Kürt halkını gerici yaptılar. Kürt halkını bölücü yaptılar, Kürt halkını terörist yaptılar. Şimdi burada herkes elini vicdanına koysun Filistin halkı mazlum mu? Mazlumdur, zalim İsraillin terörü altında eziliyor mu? Eziliyor. Gazze halkı mazlum mu? Mazlumdur. Kürt halkı da onların yanında mı? Yanındadır. Bu ülkenin Başbakan'ı üstelik mazlumların adına, İslamiyet adına, elini vicdanından uzaklaştırıp, elini cüzdanına koyup Kürt halkının masumiyetini görmeden, Kürt çocuklarının mazlumiyetini görmeden, sadece kendi iktidarını sağlamlaştırmak için yalanlar atabiliyor. Bir ülkenin Başbakan'ı dini ağzına alıp yalanlar atabiliyor. Nasıl yalan atıyor bakın Filistin'de taş atan çocuklara karşı fosfor bombası kullanan İsrail diyor. Terör devletidir diyor. Onun yaptığı devlet terörüdür, vicdansızlıktır diyor. Eyvallah sayın Başbakan. bu söze ne denir ki, peki orada olunca devlet terörü Filistinli çocuklar taş atınca hak hukuk, Kürt çocuğuna niye bu zulüm. Kürt çocuğuna niye bu cezaevleri, Kürt çocuğuna niye 15 yıl hapis. Ama sen bir halkın dilini yasaklamışsan, elini kolunu bağlayıp seçilmişlerini kelepçeleyip içeri atmışsan, Meclis'e gönderdikleri temsilcileri milletvekilleriyle konuşup tartışmak yerine, onlara 2500 yıl hapis cezası istiyorsan o çocuk ne yapacak? Ben sana soruyorum o çocuk ne yapacak? O çocuğa taş attıran ben miyim sen misin sayın Başbakan?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title