Haberler

Arınç Temel Attı

Bülent Arınç, Memleketi Manisa'da, Yaptırılan Diş Hastanesinin Temeli Attı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da, yaptırılan diş hastanesinin temeli atıp, Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile 200 kişilik pansiyon binasının açılışını yaptı, kapalı yüzme havuzu ve polisevi inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Arınç ilk olarak, İl Özel idaresi tarafından Güzelyurt Mahallesi'ndeki 10 bin 152 metrekare alan üzerine, 5 milyon TL harcanarak yaptırılarak, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde eğitime başlayan 16 derslikli Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ve 200 yataklı pansiyonunun açılışını yaptı. Arınç, açılışta, ilk dönemi TOKİ-2 İlköğretim Okulu binasında tamamlayan okulun 212 öğrencisine seslenerek, yeteneklerini aldıkları eğitimle büyütmelerini istedi. Manisa'da eğitim konusunda atılan adamlardan mutluluk duyduğunu belirten Arınç; "Rakamlara bakıldığında, son 8 yılda yapılanların daha önce önceki yıllara oranla daha fazla olduğu ortada. Bu okul, Manisa'nın en güzel yerinde ve en fazla gelişen bölgesinde, kısa sürede yapılıp, eğitime açıldı. Yanında 200 öğrencilik pansiyonumuz da var. Güzel sanatlar özellikle resim ve müzikte öğrencilerimiz yoğunlaşmış durumda. İnşallah bu öğrencilerimiz aldıkları eğitimle yeteneklerini geliştirecekler ve kültür sanatta da ülkemizin gelişime katkı sağlayacaklar. Biz de onlarla iftihar edeceğiz. Manisa'da, eğitimde hiçbir eksiğimizin kalmadığını düşünüyorum. Hatta birçok ilden öndeyiz. Bunu böyle bilin" dedi. Konuşmaların ardından Arınç, Vali Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Mehmet Çerçi, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve diğer protokol üyeleriyle birlikte okulun açılış kurdelisini kesti.

KAPALI YÜZME HAVUZU VE POLİSEVİ İNŞAATLARINI GEZDİ

Arınç, daha sonra yapımı süren Manisa Kapalı Yüzme Havuzu ve Polisevi'ni gezip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Arınç, burada kapalı havuzda idman yapan öğrencilere eşofman dağıttı. Arınç, minikler dalındaki müsabakalarda dereceye giren öğrencilerle de özel olarak ilgilenip, çeşitli hediyeler verdi. Arınç, kampta olan Tenis Milli Takımı'nı ziyaret etti.

Arınç, İzmir-İstanbul Karayolu üzerindeki 6 bin 300 metrekarelik alan üzerine yapılan, içinde restoran, salon, misafirhane ve çok amaçlı salonun bulunduğu üç bloktan oluşacak polisevi inşaatı hakkında il Emniyet Müdürü Adem Aydemir'den bilgi aldı. Arınç, polisevinin Manisa'nın büyük bir açağını kapatacağını söyledi.

"MANİSA BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜ OLDU"

Arınç, son olarak Merkezefendi Devlet Hastanesi bahçesindeki 5 bin 250 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temeline ilk harcı döktü. Arınç, buradaki konuşmasında Manisa'nın 8 yıldaki yatırımlarıyla artık çevre illere ihtiyaç duymayarak, bölgede yeni sağlık üssü haline geldiğini kaydetti.

Manisa'da sağlık hizmetleri açısından büyük mesafe alındığına dikkati çeken Arınç, şunları söyledi:

"Sağlık bakımından hiçbir eksik kalmadı. Kentte bugün itibariyle 5 milyon TL harcayarak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kuruyoruz. Turgutlu'da 300 yataklı, Alaşehir'de 300 yataklı devlet hastanesi ve büyük iddia ile ortada olan 400 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi de Manisa sağlık kompleksine dönüşecek. Hastane için hayırseverlerden çok destek alıyoruz. Sağlık alanında büyük reformu başardık. En büyük anketlerde bile bu soruluyor. Hükümetin icraatlarından memnuniyet derecesi yüzde 60 ile sağlık alanı geliyor. Eski ile kıyasladığı zaman birçok eksiği bulunan devlet hastaneleri ile hizmet veren hastalarımız bu yapılanları görünce büyük hizmet alıyor, büyük memnuniyet alıyor. Herşey vatandaşın sağlığı ve tedavisi için atılan adımlar. Manisa'da devletin hastanesi ile birlikte özel hastaneler de var. Onlar da tam kapasiteyle çalışmaya başladığı zaman İzmir'e bağımlılığımız kalmayacak. Sağlık hizmeti konusunda daha başarılı bir konuma geleceğiz" dedi.

PARTİLİLERE BİRLİK BEREBARELİK ÇAĞRISI YAPTI

Arınç, programın ardından partisinin yeni atanan Manisa il ve merkez ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyelerinin Anemon Otel'de "Manisa'yı kucaklıyoruz" sloganıyla tanıtıldığı toplantıya katıldı. Arınç, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde partililere birlik, beraberlik çağrısı yapıp, tavsiyelerde bulundu. AK Parti'nin Türk siyasi tarihinin kaydettiği en dirayetli partilerden biri olduğunu vurgulayan Arınç, "Milletimizin büyük desteği ile buraya geldik. Seçimle geldik, her seçimden büyük bir başarı ile çıkarak geldik. Her türlü hilelere rağmen en son seçimlerden yüzde 47 oy alarak göreve geldik. Çatışmacı siyaset yerine milletimize hizmet etmeyi amaçlayan bir siyaset ortaya koyduk. Millet bunu beğendi ve her seçimde alacağımızdan daha fazlasını verdi. Bu millete ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

SABUNCUBELİ TÜNELİ İHALESİ NİSAN'DA

Manisa ile İzmir arasına yapılması planlanan Sabuncubeli TüneliÆne de değinen Arınç, ôUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüştüm. Sabuncubeli TüneliÆnin vizesini 7 MartÆta aldık. Nisan ayının ilk haftasında ihalesini yapacağız. Tünel, 75 milyona mal olacak. 2.5 kilometrelik tünelle, İzmir-Manisa arasındaki yol 15 dakikaya düşecek, can güvenliği sağlayacak. Eskiden büyüklerimizden hep bu yola tünel yapılması gerektiğini duyuyorduk. Bunu yapmak bugün bize nasip oluyor. 50 senelik hayaller gerçek oluyor" diye konuştu.

Arınç, toplantı sonunda yeni il ve ilçe yönetimleriyle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title