Haberler

Arınç Makamını Boşalttı

Arınç, Yeni Dönemde Oluşacak Başkanlık Divanı Öncesi Makamını Boşaltttı. Arınç'ın Makamını Kısa Süreli de Olsa TBMM'nin En Yaşlı Üyesi CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ Kullanacak.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni dönemde oluşacak Başkanlık Divanı öncesi makamını boşaltttı. Arınç'ın makamını kısa süreli de olsa TBMM'nin en yaşlı üyesi CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ kullanacak.

Manisa Milletvekili Bülent Arınç önce 2 yıl, sonra da 3 yıllık TBMM Başkanlığı dönemini seçimlerin ardından tamamladı. Yeniden Meclis Başkanı olup olmayacağı konusunda henüz net bir şey söylemeyen Arınç için Mehmet Ağar'ın kullandığı odanın ayrıldığı da öğrenildi. 5 yıllık Meclis Başkanlığı döneminde konuşma ve yaptığı icraatlarla dikkatleri üzerine çeken Arınç, seçimlerde sona yaklaşılırken "Bülbülün çektiği diliymiş" diyerek zaman zaman duygusal konuşmalarında hatalar yaptığını kabullendi. Arınç,

TBMM'de servislerin kaldırılması, TBMM lojmanlarının devri gibi önemli kararlara imza attı.

ANAP GRUBU DA ODALARI BOŞALTTI

Öte yandan, cumartesi günü yapılacak yemin merasimi öncesi AK Parti ve CHP dışında, yeniden Meclise giren MHP ve bağımsızların geçmesiyle mecliste temsil edilecek olan DTP'ye oda arayışları da tamamlanmak üzere. Bu yüzden ana binadaki Anavatan Partisi grup odası ve Genel Başkanlık makamı boşaltıldı. MHP'nin bu bölüme yerleştirilmesi planlanırken, DTP için de daha önceki yerleri olan Postane Koridorunda yer alan bölümden grup odası ve Genel Başkanlık makamı hazırlanacağı belirtiliyor. Meclis Genel

Sekreterliği tarafından bu alandaki çalışmalar tamamlandı. Parti grupları oturmadan tanıtıcı, pirinçten kapı levhaları takılacak. Böylece parti gruplarının yerleri kesinleşecek. AK Parti ve CHP grupları daha önceki yerlerinde kalacaklar.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title