Haberler

Ankara: Türkiye'nin AB'ye Limanları Açması Önerisi

Demokratik Sol Parti (DSP) Sezer, Türkiye'nin AB'ye Limanların Açılımıyla İlgili Önerisini Değerlendirerek, "Açılan Bir Liman da Olsa, KKTC'nin Yok Edilmesinin Başlangıcı Olur' Dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Sezer, Türkiye'nin AB'ye limanların açılımıyla ilgili önerisini değerlendirerek, "Açılan bir liman da olsa, KKTC'nin yok edilmesinin başlangıcı olur'' dedi.

Sezer yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye limanlarını açması önerisiyle "altın golü" kendi kalesine attığını belirtti. Sezer şu ifadelere yer verdi:

''Hiçbir devlet kurumuyla görüşülmeden, hatta Bakanlar Kurulu üyelerine dahi bilgi verilmeden yapılan, devletin belirlenmiş resmi politikalarına ters bu öneriyle hükümet, Türkiye'yi bir aşiret devleti durumuna düşürmüştür. Çünkü açılan 1 liman da 10 liman da olsa bu Rum kesiminin fiilen tanınmasıdır. Açılan KKTC'nin yok edilmesinin başlangıcıdır. O zaman Mağusa Limanı'nın uluslararası ticarete ve Ercan Havaalanı'nın uluslararası trafiğe açılmasının, hiç bir getirisi olmayacaktır.''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title