Haberler

Ankara: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (Tügik) Genel Başkanı Erhan Özmen, Fransız Meclisinin Almış Olduğu Karara Tepki Göstererek, "Elbette Ki Bu Karar İlişkilerde Kalıcı Etki Bırakacaktır" Dedi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erhan Özmen, Fransız Meclisinin almış olduğu karara tepki göstererek, "Elbette ki bu karar ilişkilerde kalıcı etki bırakacaktır" dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Özmen, Fransız Meclisi'nin uzun süredir gündemde tuttuğu sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini kabul ederek, Fransa'daki düşünce özgürlüğünün üzerine demir bir perde çektiğini üzüntü ile karşılanan bu sonucun Türkiye ile Fransa arasında ticari ve siyasi kalıcı etki bırakacağını düşündüklerini söyledi.

Türkiye'nin bu sonuç karşısında sessiz kalmayacağını belirten Özmen, "Hiç unutulmamalı ki ülkemizde 5 milyar doları aşkın Fransız sermayesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra birçok firmamızın Fransız firmalarla ortaklıkları vardır. Bu gerçekler ışığında ticari eylemler sıkıntı olacaktır" dedi.

Diplomatik girişimlere hız kazandırılması gerektiğine işaret eden Özmen, şunları kaydetti: "Bundan sonra verilecek ilk tepki bu karara karşı her türlü ticari ve diplomatik girişimlerin yoğunlaşması şeklendi olmalıdır. Her ne kadar Fransız Meclisi tasarı teklifini kabul etmiş olsa da, şimdi söz Fransız Senatosu'ndadır. Bizler Senato'nun sağduyu ile hareket etmesi ve tasarıya ret kararı önermesi yolunda her türlü çabanın gösterilmesi gerektiği inancındayız Bu bağlamda da konfederasyon olarak üzerimize düşen sorumluklar yerine getirilecektir

Küresel düzen içerisinde tüm toplumlar ortak sorumluk ve sağduyu ile hareket etmesini bilmelidir. Bu bilinmediği takdirde de karşılaşılacak olan her türlü zarar sineye çekilmek zorunda kalınacaktır".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title