Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli: "Gereken yatırım ve harcamalar için kaynak problemi bulunmamaktadır"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "AK Parti'nin Seçim Beyannamesi ile vaat ettiği 2023-2028 döneminde yerine getirilmesi gereken yatırım ve harcamalar için kaynak problemi bulunmamaktadır" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, " Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi ile vaat ettiği 2023-2028 döneminde yerine getirilmesi gereken yatırım ve harcamalar için kaynak problemi bulunmamaktadır" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti'nin Seçim Beyannamesi hakkında açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin Seçim Beyannamesi ile vaat ettiği projeler için yeterli kaynak olduğunu söyleyen Canikli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışından mali kaynak getirerek Türkiye'nin borç içerisine gireceğini iddia etti.

"Gereken yatırım ve harcamalar için kaynak problemi bulunmamaktadır"

Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi ile dengeli, gerçekçi ve iddialı ekonomi perspektifi ortaya koyduğunu söyleyen Canikli, "AK Parti Seçim Beyannamesinde 2023-2028 döneminde yerine getirilmesi gereken yatırım ve harcamalar için kaynak problemi bulunmamaktadır. Hiç kimse, AK Parti'ye 'taahhütleriniz ve yapacaklarınız için gereken kaynağı nereden bulacaksınız', sorusunu sormak ihtiyacını duymamaktadır. Çünkü hayatın akışı içerisinde gereken kaynak, mali disiplinden taviz verilmeden fiilen oluşturulmakta ve yatırımların ve taahhütlerle ile ilgili harcamaların finansmanında kullanılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"Sülün Osman'ın Taksim Meydanı'nı veya Galata Kulesi'ni satması, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasından daha gerçekçidir"

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışından sağlayacağı maddi kaynakları eleştiren Canikli, "Hiç kuşkusuz 7'li masa, pozitif reel faiz, yani çok yüksek faiz politikası uygulayacaklarını açıkladıkları için, iç piyasadan bu kadar büyük kaynağı sağlama imkanına sahip değildir. Bunu bildikleri için Kemal Kılıçdaroğlu sürekli olarak İngiltere'den 300 milyar dolar kaynak getireceğini, yani 300 milyar dolar borç alacağını beyan etmektedir. Hemen belirtelim ki İngiltere Finans Piyasası'nın 300 milyar dolarlık bir kaynağı borç olarak Türkiye'ye aktarma kapasitesi bulunmamaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması, tarihin gördüğü en büyük desteksiz atışlardan birini oluşturmaktadır. Sülün Osman'ın Taksim Meydanı'nı veya Galata Kulesi'ni satması, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasından daha gerçekçidir. Velev ki 300 milyar dolar tutarında bir borcun uluslararası piyasadan sağlandığı bir an kabul edilse dahi bu borcun faizi ve kur farkı gideri, Türkiye'nin mali sistemini çökertecek boyutta olacaktır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nurettin Canikli AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title