Haberler

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu Açıklaması

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan Charlie Hebdo dergisi karikatürlerinin provokasyon niteliğinde olduğunu kaydetti.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan Charlie Hebdo dergisi karikatürlerinin provokasyon niteliğinde olduğunu kaydetti.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, il başkanlığında her hafta gerçekleştirilen, kent ve ulusal gündemin değerlendirildiği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin soruları üzerine, Cumhuriyet gazetesi hakkında açıklamalarda bulunan Tutumlu, olayın provokasyon niteliğinde olduğunu söyledi. İl teşkilatı olarak herhangi bir hukuksal girişimde şimdilik bulunmayacaklarını ifade eden Hüseyin Tutumlu, "Afyonkarahisar'da sanırım bazı sivil toplum kuruluşları dün suç duyurusunda bulunmuşlar. Bizim şu anda öyle bir şeyimiz yok. Bir siyasi parti olarak oturup değerlendirme yapmak lazım. Çok büyük bir kurumsal yapı, sonuçları ne olabilir, ona da bakmak lazım. Çok fazla üzerine gitmemek lazım. Ben burada bir kanaatimi paylaşayım. Türkiye'deki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) zihniyetini, Cumhuriyet gazetesi ile eş gördüğüm için söylemiyorum, bu tip şeylere tevessül edebiliyorlar, destekleyebiliyorlar. Geçmişten de hiç ders almıyorlar. Türkiye'de bunu bir gazetenin basması açık provokasyondur. Neden? Geçmişte örneği var bunun. Madımak olaylarından önce ne olmuştu? Aziz Nesin Salman Rüşti'nin 'Şeytan Ayetleri' kitabını Aydınlık gazetesi basmıştı, akabinde Sivas'a gittiğinde orada bunun üzerinden provokasyon yapıldı. Yaşanan o feci olayı hepimiz hatırlıyoruz. Böyle bir ülkede bunu basmanın provokasyondan öte hiçbir anlamı olamaz. Kaldı ki hükümet bunun basılacağını öğrendiği zaman, bir de baskı, sansür falan diyorlar. Olmadığının en açık örneği. Bu aşamada bunu basmanın mahsurları izah ediliyor ama buna rağmen basıyorlar. Bu açık bir provokasyondur. Türk halkı inşallah artık bu provokasyonlara gelmeyecektir. Ama toplumun genel anlayışı, inancı ile de bu şekilde yaklaşmamak gerekir" dedi.

"TÜRKİYE'DE SİYASİ BİR İSTİKRARSIZLIK OLUŞTURULMAK İSTENİYOR"

İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, şöyle konuştu:

"Orada Bakan Güllüce konuşurken, benim aklıma bir şey geldi. Marksistlerin bağımlılık kuramı diye bir kuramı var. Yani birbirine bağlantılı ekonomilerde, büyük ekonomilerde, emperyal ekonomilerde bağımlı diğer ekonomilerin zenginlik transfer etmek için zaman zaman krizler çıkartırlar. Bunu Türkiye'de geçmişte çok yaşadık. En son 2001'de yaşadık. Ciddi bir zenginlik transfer edildi. Ondan önce 1994'te, 1998'de Türkiye defalarca yaşadı. 2008'de de biliyorsunuz Avrupa yaşadı. Yani Avrupa ve Ortadoğu, ABD'de batan bankalar. Bunların büyük çoğunluğu başka ülkelerin sermayesiydi. Bunu transfer ettiler. Türkiye belli bir ölçeğin üzerine çıktı şu anda dünyada. Hem ekonomisiyle, hem istikrarıyla, hem sosyal büyümesiyle ve bölgedeki politik etkinliğiyle. Doğaldır ki bu bazı ülkeleri rahatsız eder. Bu çevremizdeki ülkeleri rahatsız edebileceği gibi, büyük kapitalist ülkeleri de rahatsız eder. O dönemde ülkeler üzerinde operasyon yaparlar. Onun için gezinin sonradan manipülasyona uğraması, 17 ve 25 dediğimiz şeylerde Türkiye'de siyasi bir istikrarsızlık oluşturup, Türkiye'yi yönetilmez hale getirip, bir ekonomik kriz ortamı hazırlayıp, zenginlik transferinin gerçekleştirilmesi için operasyonel şeyler bunlar. Yani siz artık küresel güçlerin bölgedeki oyunlarına mani olacak büyüklüğe geldiğiniz zaman, biraz törpülemek için, hem de oluşan zenginliği transfer etmek için birtakım manipülatik girişimlerde bulunuldu." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Charlie Hebdo Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title