Haberler

Polislere Güvenli Sürüş Eğitimi

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'nde görev yapan 125 polis memuruna Ford Otosan ile yapılan ortak proje kapsamında güvenli sürüş teknikleri eğitimi verildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'nde görev yapan 125 polis memuruna Ford Otosan ile yapılan ortak proje kapsamında güvenli sürüş teknikleri eğitimi verildi.

Ford Otosan'ın desteği ile İstanbul'da faaliyet gösteren ve konusunda uzman HED Akademi'nin Alman Trafik Güvenliği Kurumu sertifikalı eğitmenleri Eskişehir'deki polislere uygulamalı sürüş eğitimi verdi. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapılan eğitimleri Emniyet Müdürü Naci Kuru ile Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Mustafa Menkü'de İzledi.

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru düzenlenen güvenli sürüş eğitimi ile ilgili olarak "Ekiplerimizin olaylara 3 dakika gibi kısa bir sürede intikali esnasında bu süreyi daha da aşağıya çekme ve bunun yanında araç takip olaylarında panik fren, engelden kaçış, araç çarpmadan kaçış, dar sokak sürüşü, spin ve savrulma, slalom alıştırmaları şeklinde pratik eğitim verilirek trafik kaza risklerini azaltmak,ekip otalarının devamlı faal olmasını temin etmek, güvenli sürüş politikası edinmek hedef alınmıştır" dedi.

HED Akademi Yol Emniyet Uzmanı ve Emniyetli Sürüş Teknikleri Uzmanı Nezih Sönmez ise şöyle konuştu:

"Hazırlanan kurs programı çerçevesinde OSB Toplantı salonunda günde 25 personele öncelikle kullandıkları ekip otolarıyla ilgili teknik bilgi, değişen trafik kural ve işaretçileri, hız limitleri, sürüş psikolojisi, hız körlüğü, ileri sürücülük defansif sürüş pist uygulamaları, güvenli sürüş teknikleri gibi teorik bilgiler veriliyor. Daha sonra birimlerde kullanılan ekip otalarıyla özel olarak hazırlanan ıslak ve kuru pistte uygulamalı olarak eğitimlere devam ediliyor."

Eğitim sonunda Emniyet Müdürü Naci Kuru Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Mustafa Menkü'ye anı tabağı hediye etti. Kursu başarı ile tamamlayan personele sertifika verilecek. Proje kapsamında Haziran ayı içerisinde eğitimin ikinci aşaması olan İleri Sürüş Teknikleri eğitimi verilmesi de planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Organize Sanayi Bölgesi Ford Otosan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title