Haberler

Plassnik: "AB Türkiye ile İlgili Kararlara Sadık Kalmalı"

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, AB'nin Türkiye Konusunda Önceden Aldığı Kararlara Sadık Kalması Gerektiğini Söyledi.

Türkiye'nin AB üyeliğine karşıtlığın en yoğun olduğu AB ülkelerinden Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, AB'nin Türkiye konusunda daha önce aldığı kararlara "sadık" kalmasını gerektiğini söyledi.

Avusturya'da yayınlanan Format dergisine bir mülakat veren Ursula Plassnik, AB'nin Türkiye konusunda önceden aldığı kararlara sadık kalması gerektiğini kaydetti. Plassnik, özetle şunları söyledi:

"Türkiye, AB için önemli bir ortak ülke. Türkiye'deki siyasi ve ekonomik reformları hep destekledik, öte yandan eksikliklere de hep açıkça işaret ettik, çünkü net bir şekilde Avrupa'ya yönelen, ekonomik ve toplumsal açıdan modern ve dinamik bir Türkiye istiyoruz. Din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması ve kadın erkek eşitliği de buna dahil olmak üzere."

ABhaber'e göre, gelecekteki hükümet hangi partilerden oluşursa oluşsun, Avrupa değerleri ve standartları yönündeki reform çalışmalarının ön planda yer alması gereğine işaret eden Plassnik, Türkiye'de süren tartışmalara ilişkin olarak da Türk kadınları ve erkeklerinin hangi yöne gitmek istediklerine kendilerinin karar vereceklerini belirtti. Plassnik, "Bunun için dışardan tavsiyeye ihtiyaç yok, ama ortakları olan AB'nin, teklifine sadık kalmasına var" şeklinde konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title