Haberler

PKK'yı Dağdan Diyarbakır'lı Kasap İndirecek

Üneydoğu'nun Gönüllü Barış Elçisi Olarak Tanınan 'Kofi Annan' Lakaplı Sait Şanlı, Bitirdiği Kan Davaları Gibi PKK Sorununu da Ortadan Kaldırmaya Hazır Olduğunu Söyledi.

üneydoğu'nun gönüllü barış elçisi olarak tanınan ''Kofi Annan'' lakaplı Sait Şanlı, bitirdiği kan davaları gibi PKK sorununu da ortadan kaldırmaya hazır olduğunu söyledi.

"Türkiye'de Kürt sorunu nedeniyle oluşan kötü yaraya merhem sürmek herkesin görevidir" diyen Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı, bölgede yaşanan acıların son bulması için gerektiğinde hükümet ve PKK ile konuşmaya hazır olduğunu söyledi. Kasap Şanlı, "Ülkenin huzur ve güveni için gerektiğinde canımı feda ederim" dedi.

Terörle mücadele kapsamında, dağa çıkışın engellenmesini ve eve dönüşün sağlanmasını amaçlayan hükümet, hukuki, ekonomik, sosyal ve diplomatik önlemler paketine son şeklini vermeye hazırlanırken, Güneydoğu'nun akil adamlarından hükümetin girişimine büyük destek gelmeye başladı. Güneydoğu'nun gönüllü barış elçisi olarak tanınan Kofi Annan lakaplı Liceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı, PKK sorununu bitirmek için her türlü görevi üstlenmeye hazır

olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşanan yanlışlara ''Dur'' demek için Türküyle ve Kürdüyle herkesin birbirine sahip çıkması gerektiğini belirten Başkan Sait Şanlı, "Türkiye'de Kürt sorunu nedeniyle oluşan kötü yaraya merhem sürmek herkesin görevidir. Bu ülke yeteri kadar acılar çekti analar ağladı, çocuklar yetim kaldı. Birbirimize sahip çıkmazsak kimse bu ülkeye sahip çıkmaz. Birbirimizin kusurlarını, yanlışlarını affetmeliyiz. Ben bu sorunu çözmek için gerektiğinde canımı feda edeceğim. Hükümetle

konuşacağız. PKK'lılarla da konuşacağız" dedi.

KAN DAVASI GİBİ PKK SORUNUNU DA BİTİRECEĞİZ

Türkiye'nin huzur ve güveni için her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğunu ifade eden Şanlı, "Bölgede yaşanılan kan davaları nedeniyle bir çok insan babasını, kardeşini kaybetti. Ancak buna rağmen bu insanlar yaşadıkları mahalle ve köylerinde huzurlu yaşamak için kanlarından vazgeçip babalarını ağabeylerinin katillerini affediyor. Son 7 yılda 439 kan davasını barışla noktaladık. Kan davaları yüzde 85 azaldı. Hükümet kayıtsız şartsız bir siyasi af çıkarıp Kürtlerin birtakım talepleri karşılanırsa PKK da

silah bırakır, dağdan iner. Eğer buna rağmen ülkeyi kaosa süreklemek isteyip amaçları Türkiye'yi bölmek olursa o zaman hep birlikte karşılarında olacağız. Biz kendi bölgemizde kendi imkanlarımızla kan davalarını bitirdik. İnşallah hükümet de yanan ateşi söndürür" diye konuştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 439 kan davalı aileyi barıştıran Sait Şanlı, siyasetçiler ve yerel halk tarafından büyük saygı görüyor. PKK sorununu çözmek için kolları sıvayan 63 yaşındaki Şanlı, bu konuda çalışmalara başladığını söyledi.

(AYŞ-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title