Haberler

PKK, Türkiye'nin Operasyonunu Doğruladı

Kürdistan İşçi Partisi Lideri, Türk Askeri Güçlerinin Kuzey Irak'taki Örgüt Noktalarını Vurduğunu Doğruladı.

Kürdistan İşçi Partisi lideri, Türk askeri güçlerinin Kuzey Irak'taki örgüt noktalarını vurduğunu doğruladı.

Cumartesi günü Türkiye, "50-60 kişilik bir terörist grubunu" vurduğunu belirtmiş, ancak PKK liderleri herhangi bir saldırı gerçekleşmediğini iddia etmişti. Yeni bir demeç veren PKK lideri, Irak-Türkiye sınırında bir operasyon gerçekleştiğini, ancak ölü veya yaralı olmadığını kaydetti. PKK lideri, konuyu çözmek için uğraştıklarını ve Ekim ayında 12 Türk askerinin öldürülmesinden sonra Ankara'ya bir ateşkes önerisi sunduklarını ifade etti.

Bu arada Kürdistan İşçi Partisi lideri, PKK ve Türkiye arasında arabuluculuk yapacaklarını bildirdi.

Ankara, PKK'nın ateşkes talebini reddetmiş ve Meclis Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon düzenlenmesini sağlayan tezkereyi onaylamıştı. Washington ve Bağdat'la görüşen Türk askeri yetkilileri, operasyonu askıya almıştı. PKK liderleri, Ankara'dan Kürtler için genişletilmiş haklar istemiş ve hapiste bulunan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep etmiş, bu şartlar sağlandığı takdirde silah bırakacaklarını belirtmişti.

(AFP-PNR-PNR-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title