Haberler

Piyasada Büyük Panik

Piyasalarda Sabahtan İtibaren Etkili Olan Satış Dalgası İkinci Seans Yerini Tam Anlamıyla Paniğe Bıraktı.

Piyasalarda sabahtan itibaren etkili olan satış dalgası ikinci seans yerini tam anlamıyla paniğe bıraktı.

Öğle arasında Japon Yeni'nin dolar karşısındaki hızlı yükselişi, İMKB'yi yerle bir etti. İlk seansı yüzde 5.1 düşüşle tamamlayan borsada, ikinci seanstaki kayıp yüzde 10'a ulaştı...

Borsada yaşanan satış dalgası 43 bin seviyelerinde biraz sakinleşti. Endekste bu seviyelerde toparlanma çabası dikkat çekerken, borsa önce 43 bin 800-44 bin bandına yerleşti, ardından 44 binin üzerine çıktı. Endeks günü yüzde 6.8 kayıpla 44 bin 473 puandan tamamladı. Dolar ise 1.40 seviyelerine çıktıktan sonra gün sonunda 1.3850 bölgesine geriledi.  

Uzmanlar piyasadaki paniği hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi 

"Piyasada bir panik havası var" diyen Finans Portföy Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güneri, hurriyet.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede, yaşanan gelişmeleri 'aşırı hareketler' olarak niteledi. Güneri, borsada bu seviyelerden tepki gelebileceğini, dolarda ise yukarı gidişin bir süre daha devam edebileceğini kaydetti.

 

Ata Yatırım Fon Yöneticisi Cem Tözge, Japon yenindeki artışın sert etkilerinin görüldüğünü ifade etti. Tözge, ABD vadeli işlemlerdeki değer kayıplarının artmasının da 'kaçınlmaz son'u hazırladığını belirtti. Tözge, "Şu anda olumlu olmak için hiçbir sebep yok" diye konuştu.

Piyasa çöktü, borsa dibe vurdu

"ALIM FIRSATI"

Turkish Yatırım Finansal Strateji Direktörü Gökhan Uskuay ise biraz daha iyimser. Dün Merrill Lynch'in notunu düşürdüğü ABD'nin en büyük mortgage sağlayıcısı Countrywide Financıal'ın bugün 40 bankadan 11.5 milyar dolar kredi sağladığına dikkat çeken Uskuay, bunu olumlu bir gelişme olduğunun altını çizdi. Uskuay, gelinen seviyelerin borsada alım fırsatı olduğunu kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title