Haberler

Piyano Efsanesi Yaşamını Yitirdi

Yüzyılın Efsanevi Piyano Hocalarından 90 Yaşındaki Maria Curcio, Aşçısı ve Bakıcısı Luzia ile Yaşadığı Portekiz'de Yaşamını Yitirdi.

Yüzyılın efsanevi piyano hocalarından 90 yaşındaki Maria Curcio, aşçısı ve bakıcısı Luzia ile yaşadığı Portekiz’de yaşamını yitirdi.

Türkiye’den Mehveş Emeç, Vedat Kosal ve Hüseyin Sermet gibi isimlere hocalık yapan Maria Curcio, Emeç’le uzun yıllar Londra’da birlikte çalışmıştı. Maria Curcio, Radu Lupu, Martha Argerich, Mitsuko Uchido gibi dünyanın önde gelen piyanistlerini de yetiştirdi. 1918’de Brezilya’da dünyaya gelen Curcio, piyano ile üç yaşında tanıştı. Beş yaşında küçük resitaller verdi. Yedi yaşında Mussolini’ye çalmak üzere Roma’ya götürülen Curcio, verdiği bir röportajda, Mussolini’den korktuğu için kaldığı otel odasında masa örtüsünün altına gizlediğini söylemişti. Royal Academy of Music’te misafir Profesör olarak dersler de veren Curcio, müzik dünyası dışında az tanınan ancak klasik müzik dünyasında efsaneleşmiş bir isimdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title