Haberler

Pişmanlık Savunması Uyarıcı Cezası Getirdi

CHP İl Disiplin Kurulu, Genel Merkezin Gidilmemesi Yönünde Talimatına Karşın Tayland Gezisine Katılan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 46 Üyesine Uyarı Cezası Verme Kararı Aldı.

CHP İl Disiplin Kurulu, genel merkezin gidilmemesi yönünde talimatına karşın Tayland gezisine katılan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 46 üyesine uyarı cezası verme kararı aldı. Kınama yerine uyarı cezası verilmesine 46 meclis üyesinin de etkin pişmanlık göstermeleri ve tavırlarının Genel Başkan Deniz Baykal'a yönelik olmadığı ifadelerini vermeleri neden oldu. 9 kişilik Disiplin Kurulu'nun bir üyesi önce kınama cezası verilmesi için görüş belirtmesine karşın, daha sonra tutumunu değiştirince karar oy birliğiyle alındı.

İl Disiplin Kurulu, kınama veya uyarı cezası istemiyle sevkedilen 12'si belde belediye başkanı, 34'ü meclis üyesi olan CHP'lilerin ifadelerini almasından sonra durumu aralarında değerlendirdi. Disiplin Kurulu Üyeleri, Tayland'a giden meclis üyelerinin birbiriyle hemen hemen aynı olan, etkin pişman olmaları ve Genel Başkan Deniz Baykal'a karşı gelmek için yapmadıklarını beyanlarını dikkate aldı. CHP tüzüğüne uygun olarak da beyanları hafifleştirici durum kabul etti.

Uyarı cezasını kınama cezasına dönüştürecek herhangi bir belge veya beyanat olmadığı kanaatine varan Disiplin Kurulu üyelerinden biri ilk değerlendirmede kınama cezası verilmesi yönünde görüş belirtti. Ancak, daha sonra bu görüşünü deiştirdi. Son değerlendirmede tüm üyeleri uyarı cezası verilmesi konusunda birleşti. Ancak, henüz gerekçeli karar yazılmadığı için herhangi bir üyenin görüşünü değiştirmesi sözkonusu olabilecek.

İl Disiplin Kurulu'nun 46 meclis üyesiyle ilgili gerekçeli kararının yazımına önümüzdeki hafta başlanacak. Karar, CHP Genel Merkezi, İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'ne ve meclis üyelerine tebliğ edilecek. Karar, bu kurumlar ve kişilerden itiraz gelmezse uygulanacak. Tayland Gezisi'ne katılan CHP İzmir milletvekili Muharrem Toprak, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile ilgili kararı ise Genel Merkez'deki Yüksek Disiplin Kurulu verecek.

İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan ise İl Disiplin Kurulu'ndan kendisine gerekçeli kararın gelmediğini, bu nedenle konu hakkında yorum yapamayacağını söyledi. Uyarı cezasının tekrarı halinde ihraç gündeme gelirken, kınama cezası alanlar ise bir yıl boyunca parti organlarına seçilemiyor.

Utku BOLULU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title