Haberler

Petrol "Kıbrıs'a" Önem Kazandırdı

Rum Meclis Başkanı ve Akel Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, Petrolün Kıbrıs'a Ayrı Bir Jeo-ekonomik Önem Kazandırdığını Söyledi.

Rum Meclis Başkanı ve AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, petrolün Kıbrıs'a ayrı bir jeo-ekonomik önem kazandırdığını söyledi.

Rum radyosunun haberine göre, Hristofyas, AKEL Merkez Komitesi, AKEL'in Avrupa Parlamentosu'ndaki grubu ve Avrupa Birliği (AB) Sol grubu tarafından Rum tarafında düzenlenen "Avrupa ve Ortadoğu'da Jeopolitik ve Enerji" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ın deniz bölgesinde petrol bulunması olasılığının Kıbrıs'a ayrı bir jeo-ekonomik önem kazandığını söyledi. "Ancak var olduğu görülen rezervler ve iyimser öngörüler, dengeyi Kıbrıs lehine değiştirmiyor. Çünkü Türkiye'nin Birleşik Devletler için taşıdığı önem çok boyutludur" diyen Hristofyas, "Güney Kıbrıs'ın bağımsız bir ülke olduğunu ve doğal zenginliğini değerlendirmenin egemenlik hakkı olduğu" şeklindeki Rum tezini yineledi.

(TAK-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title