Haberler

    Perşembe Sineması ve Film Okuması: Eve Giden Son Tren

    Gui tu lie che [Eve Giden Son Tren] (2009) Yönetmen: Lixin Fan 85 dakika Mandarin; Türkçe ve İngilizce altyazılıÇinli-Kanadalı yönetmen Lixin Fan'ın, görselliğiyle öne çıkan bu ilk belgesel filmi, Çin Yeni Yılı zamanında, doğup büyüdükleri yere gitmek üzere "yıllık göç"e çıkan bir işçi...

    Gui tu lie che [Eve Giden Son Tren] (2009)

    Yönetmen: Lixin Fan

    85 dakika

    Mandarin; Türkçe ve İngilizce altyazılı

    Çinli-Kanadalı yönetmen Lixin Fan'ın, görselliğiyle öne çıkan bu ilk belgesel filmi, Çin Yeni Yılı zamanında, doğup büyüdükleri yere gitmek üzere "yıllık göç"e çıkan bir işçi ailesinin parçalanmış hayatını anlatır. Milyonlarca kişinin yer değiştirmesiyle şehirler karmaşaya sürüklenir; trenler eve dönmeye çalışanlarla dolup taşar; gelişen kıyı şehirlerinde iş bulmak üzere geride bırakılan kırsala doğru dünyanın en büyük iç göçü yaşanır. Çin'in, modernite ve küresel ekonomik güç olma yolunda terk ettiği geleneklere dikkati çeken film, ülkenin dört bir yanındaki köklü değişimleri bireylerin hayatı üzerinden samimi ve gerçekçi bir yaklaşımla ele alıyor.

    Film, rahatsız edici olabilecek sahneler içermektedir. 18 yaş altı için sakıncalı olabilir.

    Perşembe Sineması, Salt Galata tarafından desteklenmektedir. Katılım ücretsizdir. Etkinlik sonrası film üzerine değerlendirmelerde bulunmak üzere kahve içmeye gidiyoruz.

    NOT: Sürekli iletişim halinde olduğumuz whatsapp grubumuz var. Film sonrasında beyin fırtınası yapmak için dilerseniz sizi de dahil edebiliriz.

    0 506 350 82 53

    Ayrıntılı Bilgi İçin:

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Beyoğlu

    Mekan : SALT Galata

    Mekan Adresi : 11 Bankalar Caddesi Başlangıç Saati : 11.05.2017 19: 00: 00

    Bitiş Saati : 11.05.2017 22: 00: 00

    Kategori : Perşembe Sineması ve Film Okuması: EVE GİDEN SON TREN

    Tür : Toplantı

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Çin Halk Cumhuriyeti Galata Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title