Haberler

Perinçek AİHM'ye Başvuracak

İp Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre Federal Mahkemesinin, Lozan Bidayet ve Bölge İstinaf Mahkemelerinin Hakkında Verilen Kararı Onaması Üzerine Avrupa AİHM'ye Başvuracağını Söyledi.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre Federal Mahkemesinin, Lozan Bidayet ve Bölge İstinaf Mahkemelerinin hakkında verilen kararı onaması üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuracağını söyledi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, hakkında ''Ermeni soykırımını inkar'' suçunu işlediği gerekçesiyle verilen kararın İsviçre Federal Mahkemesince onandığını hatırlattı.

Bu kararın bir ''Engizisyon'' hükmü olduğunu belirten Perinçek, ''Federal mahkeme, kararın gerekçesinde, bilimsel kanaat ve düşünce hürriyetini ayaklar altına almıştır'' diye konuştu.

Perinçek, İsviçre Federal Mahkemesinin, ceza hükmünü, AB'nin Ermeni soykırımı yalanını kabul eden kararlarına dayandırdığını dile getirerek, şunları söyledi:

''Bu karar, siyasi amaçlıdır. İsviçre yönetimi ve İsviçre yargıçları, ABD emperyalizminin Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında Türkiye'yi parçalama planına alet olmaktadırlar. Bu karar, İsviçre'nin yüz karasıdır. İsviçre'yi 'utanmaya' davet ediyorum.''

Söz konusu karara boyun eğmeyeceklerini kaydeden Perinçek, Avrupa'daki Türk vatandaşlarını, bu meseleyi göğüslemeleri için ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Perinçek, AİHM'e başvurup bu kararın mahkum edilmesini talep edeceğini de ifade ederek, ''Ermeni soykırımının uluslararası bir yalan olduğunu kanıtlayan 90 kilo Ermeni belgesini AİHM'nin kürsüsüne koyacağım'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title