Haberler

Perge'nin Yerini Antalya'nın Kelebekleri Devraldı

- Perge'nin yerini Antalya'nın kelebekleri devraldı Antalya Kongre Bürosu'nun 2019 yılı kataloğu tanıtıldı Antala Valisi Münir Karaloğlu: " Kongre turizmi bizim turizmi 12 aya yaymak için gerekli olan üst konulardan birisi" ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege " Bu yılda Antalya'nın çok da bilinmeyen...

- Perge'nin yerini Antalya'nın kelebekleri devraldı

Antalya Kongre Bürosu'nun 2019 yılı kataloğu tanıtıldı

Antala Valisi Münir Karaloğlu :

" Kongre turizmi bizim turizmi 12 aya yaymak için gerekli olan üst konulardan birisi"

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege

" Bu yılda Antalya'nın çok da bilinmeyen ama ekolojik anlamda bize değer katan Antalya'nın kelebekleri üzerine odaklandık"

ANTALYA - Antalya Kongre Bürosu'nun 2019 yılı için hazırladığı 'Meeting Incentive Planner Guide' kataloğunun tanıtımı yapıldı.Antalya Valisi Münir Karaloğlu, konuşmasında kongre turizmine dikkat çekerek " Kongre turizmi tam bizim turizmi 12 aya yaymak için gerekli olan üst konulardan birisi. Kongre turizmi sonbaharda başlayıp, ilkbaharda bitiyor. Bu süreç bizim için ölü sezon dediğimiz dönem." dedi. ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege geçen sene Perge Antik Kentinin tema olarak seçildiğini hatırlatarak, bu sene ise Antalya'nın kelebeklerinin tema olduğunu söyledi.

Antalya Tanıtım Vakfı bünyesinde yer alan Antalya Kongre Bürosu basın toplantısı, Antalya Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Münir Karaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, katıldı.

Toplantıda Antalya Kongre Bürosu'nun 2019 yılı için hazırladığı 'Meeting Incentive Planner Guide' kataloğunun lansmanı da yapılırken, aynı zamanda 20-22 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye'nin en büyük kongre fuarı Ace of MICE'a ilk kez Antalya destinasyonu hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

"İlaçlardan birisi kongre turizmi"

2018'in iyi bir yıl olduğunu ve güzel geçtiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, turizmden iyi para kazanıldığını kaydetti. Turizmde rakamların büyüdüğünün altını çizen Karaloğlu, "Bizim hala sezonu uzatmak ve turizmi 12 aya yaymak ve alternatif turizm dallarında turizmi çeşitlendirme konusunda yapmamız gereken çok şey var. Haziran'da, Temmuz'da kimse kongre yapamaz. Gelse fiyatlar çok yüksek. Kongre turizmi tam bizim turizmi 12 aya yaymak için gerekli olan üst konulardan birisi. Kongre turizmi sonbaharda başlayıp, ilkbaharda bitiyor. Bu süreç bizim için ölü sezon dediğimiz dönem. Turizmi 12 aya yayacak ilaçlardan birisi kongre turizmi, sağlı turizmi, spor turizmi. Kongre turizmi çok önemli hem katkı sağlayacak hem de kongreye gelen profil, toplumun en yüksek profili. Çok önemli bir tanıtım da yapıyorsunuz." dedi.

Bu senenin kongre planının 2016 yılında hazırlandığına dikkat çeken Karaloğlu, "2019'da 2021'-2022 yapılacak kongreleri Antalya'ya çekebileceğiz. Konuyla ilgili sektördeki bütün tarafların yoğun bir emekle çalışmasına ihtiyacımız var." diye konuştu.

"Antalya'nın kelebekleri üzerine odaklandık"

Hazırlanan kataloğun Antalya'nın 200 bin koltuğunu anlattığını ifade eden Ege, her yıl kapak teması olduğunu ve geçen yıl Perge'yi tema olarak seçtiklerini söyledi. Perge yılının ilanıyla tema olarak seçilen kapağın çok güzel örtüştüğüne dikkat çeken Ege, "Perge'yi seçmemiz Antalya'nın tarihi ve kültürel değerine dikkat çekmekti. Bu yılda Antalya'nın çok da bilinmeyen değeri olan ama çok da önemli olan ekolojik anlamda bize değer katan Antalya'nın kelebekleri üzerine odaklandık. Hem kelebek çeşitliliğimizin 183 adet olması, farklı ülkelerinden misafirler ağırlıyor olmamız da, hem de bizim turizmdeki Antalya'nın kentin turizmini bir harmoniyle anlatmak istedik. Renkli görselle ilk görücüye Barselona'da çıktı. Geçen yıl da aynı bu düzende yapabilmiştik." ifadelerini kullandı.

"Kongre turizmine ağırlık vermemiz gerekiyor"

Kongre turizmine değinen ATSO Başkanı Çetin, kongre turizminin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirtti. Belli konularda çeşitlendirildiğin ifade eden Çetin, "Kongre turizmi 2014 yılından önce bizim en önemli turizm çeşitlerimizden biriydi. Şu anda çok ciddi bir düşüş yaşadık. Kongre turizmini önümüzdeki yıllarda ağırlık vermemiz lazım. Son yıllarda yapılan kongre merkez salonları ivme kazandırdı. Kongre turizmi bugünden yarına gelişmiyor. Çok önceden çalışarak, önünüzdeki yıllara yaymamız lazım. Bizim de Antalya olarak kongre turizmine ağırlık vermemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Antalya Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title