Haberler

Penguen'den Kavrulmuş Ispanak Konservesi

Gençoğlu Holding Bünyesinde Bursa'da Kurulu Bulunan Penguen Gıda Sanayi Aş'nin Yeni Ürünü "Kavrulmuş Ispanak Konservesi" Piyasaya Sunuldu.

Gençoğlu Holding bünyesinde Bursa'da kurulu bulunan Penguen Gıda Sanayi AŞ'nin yeni ürünü “Kavrulmuş ıspanak konservesi” piyasaya sunuldu.

Gençoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gençoğlu, firmanın yeni ürününin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, firma olarak ev kadınlarının hazırladıkları yiyeceklerdeki kalite ve hijyene sahip hazır ürünlerle ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda, Türkiye'de, hatta dünyada ilk ve tek olarak hazır kavrulmuş ıspanağı kavanozda tüketicilerin hizmetine sunduklarını ifade eden Gençoğlu, şunları kaydetti:

“Ar-Ge'ye büyük önem veriyoruz. Ispanak yıkanması, pişirilmesi uzun zaman alan bir sebze. Her mevsimde bulunamayan ıspanak bazen kötü şartlarda yetiştiriliyor. Bizler de 'sözleşmeli tarım' adı altında, ürünün her şeyini kontrol ederek, hijyenik şartlarda üretim yapıyoruz. Türkiye'de artık hazır yemeklere ciddi eğilim var. Biz de bunu değerlendirerek, kadınların mutfakta çalışma sürelerini azaltacak, ama aynı tadı elde edecek ürünleri hazırlamak için Ar-Ge çalışmaları yaptık. Bu kapsamda da 'Kavrulmuş ıspanak konservesi'ni piyasaya sunduk. Hedefimiz 1 milyon kavanoz satmak. İç piyasanın ardından bu ürünle de dış pazara açılacağız. Közlenmiş biberde olduğu gibi bunda da çok ciddi bir şekilde ihracat potansiyeli yakalayacağımıza inanıyoruz.”

Gençoğlu, “Kavrulmuş ıspanak konservesi”ni, kalitesinin dışarıdan da görülebilmesi için cam kavanozda tüketime sunduklarına değinerek, yeni ürünlerinin yemek veya garnitür olarak tüketilebileceğini vurguladı.

Geçen yılın sektör için hiç iyi geçmediğini, yaşanan kuraklık nedeniyle ürünlerinin yarısını kaybettiklerini anlatan Turhan Gençoğlu, ancak 2008'den umutlu olduklarını bildirdi.

Gençoğlu, firma olarak sözleşmeli tarıma ağırlık verdiklerini belirterek, “Geçmiş dönemlerden aldığımız derslerle çiftçilerimizi eğiterek güzel bir şekilde sözleşmeli ekimler yaptık. Nisan ayındaki yağmurların da etkisiyle çok bereketli bir sezon bekliyoruz. Sektörümüz ithalat girdisi sıfır olan, yüzde 100 Türk ürünlerini işleyerek ihraç eden bir sektör. Dolayısıyla bazı desteklerle teşviklerle Türkiye'nin dünyadaki konumunu çok ilerilere götürebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title