Haberler

Pelitlispor Antrenman Sahası Bulamıyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Katil Zanlısı Ogün Samast ile Azmettirici Oldukları İddiasıyla Tutuklanan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in Oturdukları Trabzon'un Pelitli Beldesi'ndeki Yeni Pelitlispor Kulübü Futbolcuları, Antrenman Yapacak Saha Bulamaz Oldu.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast ile azmettirici oldukları iddiasıyla tutuklanan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in oturdukları Trabzon'un Pelitli Beldesi'ndeki Yeni Pelitli spor Kulübü futbolcuları, antrenman yapacak saha bulamaz oldu. Yasin hayal'ın de bir dönem futbol oynadığı Yeni Pelitli spor'a daha önce antrenman yaptığı ve beldedeki tek saha olan Polis Meslek Yüksekokulu futbol sahası, Hırant Dink cinayetinin ardından kapatıldı.

Yeni Pelitli spor Başkanı Alaattin Aydın, 1985 yılında Pelitli spor adıyla kurulan kulübün 1986'da kapatıldığını ve aynı yıl Yeni Pelitli spor adıyla yeniden açıldığını söyledi. Aydın, ''Pelitli, Trabzon'un gelişen beldelerinden biri. Sürekli yeni yapılar inşa ediliyor ama bu arada gençlerin spor yapacağı sahaları imar planına koymadılar. Beldede spor yapacak alan olmadığı için biz de kulüp olarak çok zor şartlarda mücadele ediyoruz'' dedi.

Belde sınırları içinde yer alan Polis Meslek Yüksekokulu'nda bir futbol sahası bulunduğunu ve beldedeki tek sahanın da burası olduğunu belirten Alaattin Aydın, ''Yıllardır bu sahada antrenman yapıyorduk. Ama 19 Ocak'ta Hrant Dink cinayeti oldu, iki gün sonra kimlikler açıklandı. Yasin Hayal'in Pelitlispor'da futbol oynadığı gündeme geldi. 22 Ocak Pazartesi akşamı Polis Meslek Yüksekokulu sahasına giden takımımızı içeri almadılar. Polis Okulu müdürüyle konuştuk. Antrenman için bizi içeri alamayacağını söyledi. Nedenini sorunca da bir açıklama yapamayacağını söyledi'' diye konuştu.

Aydın, 5 kategoride 120 lisanslı sporcuyla amatör liglerde mücadele eden bir kulüp olduklarını vurgulayarak sözlerini söyle sürdürdü:

''O tarihten bu yana takımlarımız doğru dürüst antrenman yapamıyor. Bazen sokakta kros yapıyorlar. En yakın antrenman sahası Yomra İlçesi'nde veya şehir merkezindeki Haluk Ulusoy Tesisleri'nde. Buralar da beldemize en az 15 kilometre uzakta. Antrenmanlarımızı genellikle akşamları yapmak zorundayız. Çünkü çalışan veya okula giden sporcularımız var. O sahalar hem dolu oluyor, hem de haftanın her günü takımları oraya taşıyacak aracımız yok. Polis Meslek Yüksekokulu beldemizin tam ortasındaydı ve herkes yürüyerek antrenmana gelip evine dönüyordu. Şimdi böyle bir imkanımız kalmadı.''

Alaattin Aydın, Pelitli Belediyesi'ne ait otobüsün boş olduğu zamanlarda minik takımları yakındaki bir halı sahaya antrenmana gönderdiklerini fakat büyük takımların halı sahada antrenman yapamadığını vurguladı. Aydın, ''Ligler devam ediyor. Bayındırlık Bakanımız Faruk Özak'a konuyu ilettik. Önümüzdeki hafta gerekli yerlerle konuşarak çözüme kavuşturacağını söyledi. Takımımız 2'inci Amatör kümede mücadele ediyor ve önümüzdeki hafta maçlarımız başlıyor. Saha sorunumuzun bir an önce çözülmesini diliyoruz'' diye konuştu.

Ömür AVCI/TRABZON, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title