Haberler

Paris: Talat Paşa Komitesi Bastille Toplantısı Ertelendi

Talat Paşa Komitesi Tarafından 21 Ekim 2006 Cumartesi Günü Fransa'nın Başkenti Paris'in Bastille Meydanında Türkiye'den Bazı Siyasilerin de Katılımıyla Yapılması Planlanılan, Sözde Ermeni Soykırımının Bir Yalan Olduğunun Kitlesel Bir Basın Toplantısıyla Duyurulması Organizasyonu, Paris Emniyet Müdürlüğü'nün Gerekli İzni Vermemesi Üzerine Ertelendi. Toplantının Ertelendiği Talat Paşa Komitesi Üyesi Yalçın Büyükdağlı Tarafından Açıklandı.

Talat Paşa Komitesi tarafından 21 Ekim 2006 Cumartesi günü Fransa'nın Başkenti Paris'in Bastille Meydanında Türkiye'den bazı siyasilerin de katılımıyla yapılması planlanılan, sözde Ermeni soykırımının bir yalan olduğunun kitlesel bir basın toplantısıyla duyurulması organizasyonu, Paris Emniyet Müdürlüğü'nün gerekli izni vermemesi üzerine ertelendi. Toplantının ertelendiği Talat Paşa Komitesi üyesi Yalçın Büyükdağlı tarafından açıklandı.

Kitlesel toplantı, "Fransa Dur! Beynini Hapsetme, Ermeni Soykırımı Yalandır" sloganıyla 21 Ekim 2006 Cumartesi günü Paris'in Bastille Meydanında yapılacaktı. Daha önce "Bayrağını al, Paris'e gel" çağrısında bulunan komite, Paris Emniyet Müdürlüğü'nün toplantı için izin vermemesi üzerine basın açıklamasını şimdilik ertelediklerini bildirdi. Büyükdağlı, "Aynı yerde, aynı şekilde, kesin olarak en kısa zamanda gerekli izni alıp sözde Ermeni soykırımının bir yalan olduğunu İsviçre'de açıkladığımız gibi Paris'te de açıklayacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title