Haberler

Papulyas, Rum Kesimi'nde Yoğun Temaslar Yapacak

Yunanistan Cumhurbaşkanı, 3. Makarios'un Ölüm Yıldönümü Nedeniyle Rum Yönetimi Tarafından Düzenlenecek Anma Törenlerine Katılmak Üzere Bugün Geleceği Güney Kıbrıs'ta Yoğun Temaslarda Bulunacak.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, III. Makarios'un ölüm yıldönümü nedeniyle Rum yönetimi tarafından düzenlenecek anma törenlerine katılmak üzere bugün geleceği Güney Kıbrıs'ta yoğun temaslarda bulunacak.

Alınan haberlere göre, Papulyas, bugün saat 19.00'da, Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos'la baş başa görüşecek. Papulyas ve Papadopulos, görüşmelerinin ardından, Lefkoşa'nın Rum kesimindeki Belediye Tiyatrosu'na gidecek ve Rum Senfoni Orkestrası'nın III. Makarios anısına vereceği konseri izleyecek.

Karolos Papulyas, yarın Cikko Manastırı'nı ziyaret edecek ve Cikko-"Dillirga" Piskoposu Nikiforos'un, onuruna vereceği yemeğe katılacak. Aynı gün saat 17.30'da Rum Meclisi Başkanı Dimitris Hristofyas'la bir araya gelecek olan Papulyas, saat 18.30'da Rum Avrupa Milletvekili Yannakis Kasulidis'le görüşecek. Karolos Papulyas, 19.20'de Kıbrıs Üniversitesi'ne gidecek. Burada Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Akis Kleanthus ve Üniversite Rektörü Stavros Zenios tarafından karşılanacak. Daha sonra 19.30'da

Üniversite'de III. Makarios anısına düzenlenecek anma töreninde konuşma yapacak olan Papulyas, geceyi Baf'ta geçirecek ve 30 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00'da Baf Havaalanı'ndan Atina'ya hareket edecek.

Simerini Gazetesi ise "Papulyas, Makarios'u anma etkinliklerine katılmak üzere bugün Kıbras'a geliyor" başlıklı haberinde, Papulyas'ın Larnaka Havaalanı'nda Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku-Markulli, İçişleri Bakanı Hristos Patsalidis, Eğitim ve Kültür Bakanı Akis Kleanthus ve Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Konstantinos Bisbikas tarafından karşılanacağını yazdı.

(MG-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title