Haberler

Papandreu'dan Kadim Dostu Cem'e Son Görev

Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in Cenaze Törenine Katılmak Üzere Programını İptal Ederek İstanbul'a Gelen Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Cem'in Mezarına Zeytin Dalı Attı.

Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in cenaze törenine katılmak üzere programını iptal ederek İstanbul'a gelen Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Cem'in mezarına zeytin dalı attı.

Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmail Cem'in cenaze törenine katılmak üzere gelen Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Cem'in ailesine Teşvikiye Camii'nde başsağlığı diledi. Ardından Cem'in toprağa verileceği Zincirlikuyu Mezarlığına gelen Papandreu, burada basın mensuplarına açıklama yaptı. Papandreu, "Cem'in güçlü bir karakteri vardı. Birlikte Avrupalı bir Türkiye için çalıştık. Ben de bugün kendisine saygımın son ifadesi olarak kendi bahçemden zeytin dalı getirdim. Zeytin ağacını benim evimin memlekete diktik. Saygımın son ifadesi olarak şunu söylüyorum. Beraber diktiğimiz zeytin ağacı güçlü devam edecek. Zeytindeki meyve ağaçlarından barış çıkması için devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından Papandreu, kadim dostu olan Cem'le birlikte diktikleri zeytin ağacının bir dalını Cem'in mezarına attı.

(HD-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title