Haberler

Pakistan'da Müşerref Karşıtı Gösteriler

Pakistan'ın Lahor Şehrinde Benazir Butto Suikastini Protesto Eden Yaklaşık 10 Bin Kişilik Kalabalık, Hükümet Karşıtı Sloganlar Atarak Eylem Yaptı.

Pakistan'ın Lahor şehrinde Benazir Butto suikastini protesto eden yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık, hükümet karşıtı sloganlar atarak eylem yaptı.

Perşembe günü uğradığı suakistte hayatını kaybeden Benazir Butto için öğle namazından sonra dua eden kalabalık, Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ve önde gelen destekçileri aleyhinde sloganlar attı. Ellerinde tahta sopalar ve lastikler taşıyan öfkeli kalabalık daha sonra şehrin en büyük caddesine doğru yürüyüşe geçti.

Butto'nun öldürüldüğü Ravalpindi şehrindeki bir diğer gösteride ise polis Müşerref'in yakın müttefiki eski Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid'in evine yürüyen eylemcileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

Ülkenin kuzeybatısındaki Peşaver'de düzenlenen gösterilere ise yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Müşerref aleyhine sloganlar atan bazı gruplar dükkanlara zarar verdi. Görgü şahitleri polisin göstericilere karşı cop ve göz yaşartıcı gaz kullandığını söyledi.

Bu arada, Multan ve Muzafferabad şehirlerinde de Butto suikastini protesto eden eylemler düzenlendiği bildirildi.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title