Haberler

Pakistan'da Hayvanat Bahçesinde Kuş Gribine Rastlandı

Pakistan'ın Başkenti İslamabad'da Bir Hayvanat Bahçesinde Tavus Kuşu ve Kazlarda Ölümcül H5n1 Virüsüne Rastlanmasının Ardından Hayvanat Bahçesinin Kapatıldığı ve Çok Sayıda Kanatlı Hayvanın İtlaf Edildiği Belirtildi.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir hayvanat bahçesinde tavus kuşu ve kazlarda ölümcül H5N1 virüsüne rastlanmasının ardından hayvanat bahçesinin kapatıldığı ve çok sayıda kanatlı hayvanın itlaf edildiği belirtildi.

Olayın yaşandığı Marghzar Hayvanat Bahçesi'nin Müdürü Raca Cavid, 2 gün boyunca 5 kaz ve 5 tavuskuşunun öldüğünü, yapılan testler sonucu H5N1 virüsüne rastlandığını belirtti. Cavid, önlem olarak hayvanat bahçesini 2- 3 günlüğüne kapattıklarını bildirdi.

Pakistan'da bu ay içinde dördüncü kez patlak veren olayla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Çiftlik Hayvanları Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Afzal da, test sonuçlarında H5N1 virüsünün tespit edildiğini doğrulayarak, virüsten etkilenen kuşların itlaf edildiğini ifade etti. Afzal, ülkenin başka bir bölgesinde kuş gribi vakasına rastlandığıyla ilgili bir bilgi gelmediğini de sözlerine ekledi.

Pakistan'da ilk kuş gribi vakasına Mart 2006'da Kuzey Batı Sınır Eyaleti'nde iki tavuk çiftliğinde rastlanmıştı. 9 aylık bir aranın ardından H5N1 virüsü, Şubat ayında İslamabad yakınlarındaki Ravalpindi şehrinde bulunan tavuklar ve ülkenin kuzeybatısındaki Mansehra'da tavus kuşlarında tespit edilmişti.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title