Haberler

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Gündemi Değerlendirdi

Güncelleme:

Batman İl Başkanlığını ziyaret eden PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, darbe ve OHAL süreci ile PKK örgütünün eylemleri konusunda görüşlerini dile getirdi.

PAK Genel Başkanı Özçelik, darbe, OHAL ve PKK eylemlerini değerlendirdi.

Batman'a gelerek partililerle biraraya gelen Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Batman'daki parti il başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PAK olarak askeri darbelere karşı olduklarını ve en son 12 Eylül 1980 yılında yaşadıkları askeri darbenin hafızalarından silinmediğini söyledi.

Askeri darbeleri önlemenin yolunun Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etmek olmadığını belirten Özçelik, "Özgürlüğü demokrasiyi genişletmek ve Kürt meselesinde kalıcı siyasal, eşitliğe dayalı çözüm yollarını geliştirmekten geçer. Bu açıdan Hükümete ve sayın Cumhurbaşkanı'na ve devlete sesleniyoruz. Bu gelişen süreci fırsata çevirelim, savaşa çatışmalara son verelim OHAL yerine bütün partilerle açık şeffaf bir şekilde bir siyasal çözüm süreci başlatalım ve Türkiye'deki demokrasi ve özgürlüklerin alt yapısını da geliştirecektir. Aynı şekilde PKK'ya da sesleniyoruz. Bu süreç ve çatışmaların bizlere neler kaybettirdiğini yaşayarak her kes gördü. Çatışmalar ve savaş Kürt halkının çıkarına değildir. Kürtlere zarar vermektedir biran önce çatışmalara son verilsin ve siyasal çözüm için zemin hazırlansın. Bütün Kürt partileri ve siyasal güçleri bu işin muhatabı olsunlar şeffaf ve açık kapalı kapılar ardında olmayan yeni bir süreç başlatalım ve bu başarısız askeri darbe girişimi sürecini de bu anlamda bir fırsata çevirebiliriz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title