Haberler

Özyeğin Üniversitesi Spor Merkezinin Açılışı Gerçekleştirildi

TÜM BUNLARIN YANINDA HALKIN DESTEĞİ ŞARTTIR.2007 yılında eğitim hayatına başlayan Özyeğin Üniversitesi'nin Çekmeköy Yerleşkesi'nde bulunan spor merkezinin açılışı yapıldı.

Özyeğin ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI HÜSNÜ ÖZYEĞİN SPORUN ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İLE BERABER GİTMESİNE İNANAN BİR OKULUZ

TMOK BAŞKAN YARDIMCISI HASAN ARAT İSTANBUL OLARAK ŞANSIMIZIN İYİ BİR NOKTADA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

TÜM AMACIMIZ BU ÇALIŞMA DÖNEMİNİ ÇOK İYİ GEÇİRMEK VE 7 EYLÜL'DE DE İSTANBUL'UN HAK ETTİĞİ ÖDÜLÜ ALMASINI SAĞLAMAK

BAŞTA CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ OLMAK ÜZERE TÜM BİRİMLERİN BU İŞE EMEK VERMESİ, ÇALIŞIYOR OLMASI TÜRKİYE İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ

TÜM BUNLARIN YANINDA HALKIN DESTEĞİ ŞARTTIR. HALK 2020'Yİ DESTEKLİYOR

2007 yılında eğitim hayatına başlayan Özyeğin Üniversitesi'nin Çekmeköy Yerleşkesi'nde bulunan spor merkezinin açılışı yapıldı.

Açılış töreninde Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, eski Dünya Şampiyonu Amerikalı yüzücü Mark Spitz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat ve öğrenciler yer aldı. Toplam 13 bin metrekarelik bir alana kurulu olan spor merkezinde basketbol sahası, tenis kortları, yarı olimpik yüzme havuzu ve fitness salonu gibi birçok spor dalına yönelik tesisler bulunuyor.

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, spor merkezinin 1 yıl içinde tamamlandığını belirtti ve şunları söyledi

Bu spor merkezini son bir sene içinde yaptık. Özyeğin Üniversitesi'nde şu anda 3 bin öğrenci var. Önümüzdeki üç sene içinde 7 bin 500 öğrenci olmasını planlıyoruz. Sporun üniversite eğitimi ile beraber gitmesine inanan bir okuluz. Birçok alanda spor bursları veriyoruz. Okulumuzdaki havuzda su topu ve yüzme sporları yapılabiliyor. Öğrencilerimiz hangi sporu yapmak istiyorsa destek veriyoruz. Bu yaz bir kamp yapmayı planlıyoruz. Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden öğrencilerimizi getirmeyi planlıyoruz. Onlara burada kamp yaptırıp, bu imkanları kullanmalarını sağlayacağız. Bu organizasyonu milli basketbolcumuz Semih Erden yürütecek. Bugün açılış törenimizde Amerikalı efsane yüzücü Mark Spitz de bizlerle birlikte oldu. Kendisi 13 olimpiyat madalyası kazanmış ve 30'un üstünde dünya rekoru kırmış bir yüzücü. Mark Spitz öğrencilerimize tecrübelerini aktarmaya çalışacak.

ARAT 7 EYLÜL'DE DE İSTANBUL'UN HAK ETTİĞİ ÖDÜLÜ ALMASINI SAĞLAMAK AMACINDAYIZ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat açılış töreninde yaptığı açıklamada, 2020 Olimpiyat Oyunları'nda İstanbul'un şansının yüksek olduğunu belirtti ve şunları söyledi

Dün Türkiye'de başlayan Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası İstanbul'un hazırlığının ne derece önemli olduğunu ortaya koydu. Türkiye bu tip organizasyonları başarıyla gerçekleştiriyor. Bugün burada da Türk gençlerinin bir Dünya, Olimpiyat Şampiyonu, dünyanın en iyi aletlerinden en iyi yüzücülerinden birisiyle birlikte olması zaten bunun işareti. Türkiye'de yatırımlar o kadar iyi bir noktaya geliyor ki artık bundan sonra bütün konsantrasyonumuzu sporculara ve gençlere yöneltmemiz lazım. Ben İstanbul olarak şansımızın iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum. 7 Ocak'ta hazırlanmakta olan adaylık kitabını Lozan'da Uluslararası Olimpiyat Komitesine teslim edilecek. 7 Ocak-7 Eylül 2013'e kadar uluslararası çalışmalar serbestleşecek. Bugüne kadar Türkiye son derece dikkatli gitti çünkü Uluslararası çalışmalar yasaktı. 7 Ocak'tan itibaren tümp promosyonlar, çalışmalar, toplantılar serbest olacak. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un bilinirliği açısından çok önemli bir şampiyona. 160'a yakın ülkede naklen veriliyor. Bu yüzden de İstanbul 2020'e ne kadar hazır olduğunu tüm sporlarda gösteriyor. Daha önce Dünya Basketbol Şampiyonası'nın yapılmış olması, daha sonra Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası, Dünya Güreş Şampiyonası, Dünya Yüzme Şampiyonası, Dünya Kapalı Atletizm Şampiyonası bütün bunların yapılıyor olması Türkiye'nin olimpiyatlara ne kadar hazır olduğunu gösteriyor. Burada ki bütün amacımız bu çalışma dönemini çok iyi geçirmek ve 7 Eylül'de de İstanbul'un hakettiği ödülü almasını sağlamak. 7 Eylül 2013 Buenos Aires'de Arjantin'de bu oylama yapılacak. Bunun Türkiye'de tüm sivil toplum örgütleri, devlet ve hükümet kanadı, muhalefet partisinden yerel belediyelere kadar bütün birimler çalışıyor. Bu birimler olaya o kadar entegre olmuş durumda ki yapmış olduğu çalışmaya tüm Türkiye sahip çıkıyor. Zaten bu bir takım oyunu ve bu şekilde oynanmadığı takdirde başarılı olunmaz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere tüm birimlerin bu işe emek vermesi, çalışıyor olması Türkiye için son derece önemli. Adaylığımızı bundan önceki adaylıklardan farklı hale getiren bir unsur bunlardır. Türkiye sporda ilerliyor. Çözmemiz gereken problemlerimiz de var. Aday olunması bu problemleri çözmemizde ve görmemizde önemli bir unsur olacak. Görüp konuşmamız lazım. Olimpiyatları yapan diğer ülkelerde bu tip problemler yaşandı. İngiltere'de Almanya'da yaşanan sıkıntılar vardı. Olimpiyatların yapılması birçok meseleyi çözecek disiplini sağlayacaktır. Tesislerden önce Türkiye'de gençlere ve sproculara verilecek değerdir. Paralimpik sporcularımıza verilecek değerdir ve bu bir bütündür. Tüm bunların yanında halkın desteği şarttır. Halk 2020'yi destekliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsnü Mustafa Özyeğin İstanbul Çekmeköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title