Haberler

Özgecan Aslan'ın Katil Zanlısına Avukat

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken'i savunması için baro tarafından bir avukatın görevlendirildiğini belirtti.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken'i savunması için baro tarafından bir avukatın görevlendirildiğini belirtti.

Antmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adil yargılama çerçevesinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre, hangi suçu işlerse işlesin tüm sanıkların avukatla temsilinin gerektiğini söyledi.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinin yazılı talebi üzerine tutuklu sanık Altındöken'e avukat verildiğini ifade eden Antmen, "Bugün itibarıyla tutuklu sanık Ahmet Suphi Altındöken'in avukatlığı için Mersin Barosu yönetim kurulu üyelerinden bir arkadaşımızı görevlendirdik. Sanıkların savunma hakları elbette kısıtlanmayacak. Adil yargılanarak, hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılacaklar diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Antmen, Özgecan Aslan için ise çeşitli kentlerden gelecek yaklaşık bin avukatın duruşmayı takip etmek istediğini hatırlattı.

Öte yandan, daha önce Mersin Barosuna kayıtlı hiçbir avukatın zanlıların avukatlığını yapmak istemediği bildirilmişti.

- Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesine 14 Nisan'da sunulan iddianamede, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği belirtiliyor. Altındöken hakkında bu suçlar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Altındöken'in babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe için de "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" suçlarından aynı ceza isteniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Suphi Altındöken Alpay Antmen Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title