Haberler

Özel Haber) Avrupa Şampiyonu Darıcalı Atletlerin Hedefi Olimpiyatlar

Avrupa Elit Kros Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olan Darıca Belediyespor atletleri, en büyük destekçileri olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile birlikte başarıya nasıl ulaştıklarını anlattılar.

Avrupa Elit Kros Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olan Darıca Belediye spor atletleri, en büyük destekçileri olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile birlikte başarıya nasıl ulaştıklarını anlattılar. Sporcuları kutlayan Başkan Karabacak, bu başarı sürecinin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Portekiz'de düzenlenen Avrupa Elit Kros Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olarak ülkemize altın madalya kazandıran Darıca Belediye spor atletlerinin çalışmalarını, Darıca Belediye spor Kamp Eğitim Merkezi'nde İHA muhabirine değerlendiren Başkan Karabacak, "Biz yıllarca atletizm sporuna gönül vermiş bir spor adamı olarak, 10 yıldır belediye başkanlığı görevinde bulunan bir belediye başkanı arkadaşınız olarak Türk atletizmin, Türk sporuna her anlamda destek vermeye devam ediyoruz" dedi.

"TÜRK ATLETİZMİ ADINA GÜZEL BİR GELİŞME"

Karabacak, kazanılan bu başarının Türk atletizmi adına büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, "2,5 yıl gibi bir süre içerisinde kurmuş olduğumuz takımımızın öncelikli olarak Türkiye liglerinde başarılar elde etmesi, şampiyon olması bizi fevkalade sevindirmişti. Türkiye şampiyonu olduktan sonra Kulüpler Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olmamız bize ayrı bir gurur verdi. Arkadaşlarımız da uzun bir kamp döneminden sonra Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girmeyi hedefliyordu. Tabi sporcularımız buna çok iyi hazırlandı. Antrenörlerimizle birlikte çok iyi bir kamp dönemi yaşadık. En formda olduğumuz zamanda Portekiz'de yapılan ve 16 ülkenin katılımıyla düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda sporcularım çok üstün bir başarı göstererek, Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştılar. Türk atletizmi adına fevkalade güzel bir gelişme bu. Gençlerin, özellikle uluslararası şampiyonlarda başarı kazanması, kürsüye çıkması gelecekle alakalı bizlere umut ışığı vermekte" diye konuştu.

"TÜRK ATLETİZMİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Türk sporuna her zaman destek vereceklerini belirten Karabacak, "Ben yıllarca atletizm sporuna gönül vermiş bir spor adamı olarak, bugün yerel bir yönetici, 10 yıldır belediye başkanlığı görevinde bulunan bir belediye başkanı arkadaşınız olarak Türk atletizmine, Türk sporuna her anlamda destek vermeye devam ediyoruz. Sportif anlamda da, spor tesislerinin, kamp tesislerinin yapımıyla, spor kulübümüzün kurulmasıyla, amatör sporcularımıza verilen bu desteklerimizle genç krosçularımız Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil ettiler. Ben başta teknik kadromuzu, kulüp yöneticilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN HEP ÖNÜNDEYDİK"

Atletizm antrenörlüğü yaptığı dönemde büyük spor kulüplerinin her zaman önünde olarak, büyük başarılar yakalayan ekipler yetiştirdiğini hatırlatan Karabacak, "Benim uzun yıllar antrenörlük yaptığım dönemlerde de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hep önünde olmuşuzdur. O açıdan bu başarı bize çok yabancı değil, normal görüyorum ben. Çünkü sisteminizi, düzeninizi, çalışma ortamlarınızı, sporculara ve antrenörlere olan güveninizi destekleriniz tam yaptığınızda başarı kolay gelir. Tabi Fenerbahçe, Galatasaray, ENKA büyük bir spor kulübümüz. Atletizme de çok büyük yatırımları var. Ama şunu da unutmamak gerekir ki, Türk sporuna gönül vermiş, bu işin içerisinden gelen bir kişi olarak da ekibimize güvendik. İyi bir birlik beraberlik ve iyi bir çalışmayla büyük bir başarı kazanmış olduk. DASYİS Projesi aslında Türkiye'ye örnek olabilecek bir proje. Darıca Yıldızlarını Seçiyor ismiyle 2 yıldır bu projeyi uyguluyoruz. Her yıl yaklaşık 12-13 bin gencimizi yetenek testinden geçiriyoruz. Burada çok değişik branşlarda çok başarılı olabilecek sporcularımızı tespit ediyoruz. Bunların da spor kulüplerine yönlendirmelerini yapıyoruz. Buradan da genç yavrularımız, iyi eğiticilerin, antrenörlerin elinde, başarılı olabilecekleri branşlara yönlendiriliyor ve başarılı eğitimler aldıktan sonra başarılı bir sporcu olma yolunda ilerliyorlar. Bana göre bu proje Türkiye'ye örnek olabilecek bir proje. Gerek Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz, gerekse Spor Bakanlığımız nezdinde de bu tür çalışmalar yaygınlaştırılır, ülke gündemi de olimpiyatlara hazırlık yapılırken, yetenekleri belirlenen sporcularımız iyi bir eğitimle olimpiyatlara kazanacak sporcular olarak yetiştirilebilir" ifadelerini kullandı.

"ATLETİZMİN ÜLKEMİZDE BAŞARILI OLMASI ANA HEDEFİMİZ"

Atletizm dalında Türkiye'nin, Afrika ülkeleriyle rekabet edecek potansiyeli olduğunu ve bunun da iyi bir çalışma sonrasında ortaya çıkabileceğini ifade eden Karabacak, şunları söyledi:

"Ana hedeflerimiz içerisinde sporun anası dediğimiz atletizmin Türkiye'de çok başarılı olmasını amaçlıyoruz. Onun için de bu yeni dönem içerisinde Darıca'da iki atletizm pistinin olabileceği, Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nın yapılabileceği, bir atletizm pistinin kazandırılması yönünde adımlarımızı attık. Yerimiz hazır, projemiz hazır. Tamamladığımızda bölgede 1,5 milyon nüfusa, gençlerimize, halkımıza hizmet verecek bir atletizm pistini de açmış olacağız inşallah. Demek ki biz kendi sporcularımıza, kendi evlatlarımıza, bu ülkenin öz kaynaklarına yöneldiğimizde, onların imkanlarını önlerine koyduğumuzda olimpiyatlarda, Avrupa şampiyonalarında madalya almamak diye bir şey söz konusu olamaz. İşte bunun en güzel örneğini Darıcamızda gösterdik. 2,5 yıl gibi bir süre zarfında gençler kategorisinde Avrupa Şampiyonası'nda başarıya ulaştık. Türkiye özellikle orta ve uzun mesafede, Afrika ülkeleriyle rekabet edebilecek potansiyele sahip. Bu başarıların kazanılabilmesi için gençlerimizin mutlaka desteklenmesi lazım. Sadece yerel yönetimlerin değil, Türk sanayicilerinin ve iş adamlarımızın da Türk sporuna ve atletizmine sahip çıkması destek olması lazım. Biz yerel yönetimler olarak Darıca'da her türlü spor organizasyonunu yapmaya hazırız. Size buradan bir müjde de vereyim. İnşallah 2014 yılı yaz aylarında Darıca'da Yelken Plant Dünya Şampiyonası'nı da sahilimizde yapmış olacağız. Bunun da hazırlıklarını yapıyoruz. Darıca bu anlamda bir spor kentidir diyebiliriz."

Antrenörler ve sporcular ise kazanılan başarının gerçekten büyük bir başarı olduğunu ve kendilerine destek olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a, federasyon yetkililerine ve kulüp başkanları Sadık Albayrak'a teşekkür ederek, yeni başarıların sözünü verdiler.

Konuşmaların ardından kısa bir koşu yapan Darıca Belediyesporlu atletler Avrupa Şampiyonası'nda kazandıkları madalyaları kendilerinden yaşça küçük atlet adaylarına takarak, onların da bu başarıları kazanmaları yönünde kendilerine destek verdiler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Şükrü Karabacak Türkiye Darıca Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title