Haberler

Özbekistan'dan Türk İş Adamlarına Yatırım Çağrısı

Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Urfat Kadirov, Özbekistan'da Tekstil Sektöründe Büyük Yatırımlara İhtiyaç Olduğunu Belirterek Türk İş Adamlarını Burada Yatırım Yapmaya Çağırdı.

Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Urfat Kadirov, Özbekistan'da tekstil sektöründe büyük yatırımlara ihtiyaç olduğunu belirterek Türk iş adamlarını burada yatırım yapmaya çağırdı.

Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Urfat Kadirov ve Kazakistan Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Gürkan Balkan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Özbekistan'ın pamuk üretimi yaptığını ve hammadde olarak ihraç ettiğini söyleyen Kadirov, "Özellikle tekstil sektöründe yatırıma ihtiyaç var. Ucuz ve eğitimli iş gücü, ucuz nakliye imkanları mevcut. Deniz olmadığı için demir yolu hizmetleri çok gelişmiş. Ayrıca gıda gelişen sektörler arasında. Yılda 700-800 bin ton üzüm

yetiştiriyoruz. Ancak teknoloji eksikliği var. Amaçladığımız kapasiteye ulaşamıyoruz" dedi.

Bölgesel iş birliğini geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Büyükelçi Kadirov, Özbekistan'da yabancı yatırımcılara yerlilere göre daha avantajlı teşvikler sunduklarını söyledi. Şu an piyasada yer bulmanın çok kolay olduğunu anlatan Kadirov, şöyle konuştu: "Dünyanın birçok ülkesi Özbekistan'da yatırım yapıyor. Biz Türk yatırımcıların da bir an önce gelmesini istiyoruz. Tarihten gelen zengin ilişkilerimizin ticarete de yansıması gerektiğini düşünüyoruz."

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, İzmir Ticaret Odası'nın Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri ile yakın ilişkiler kurduğunu söyledi. Demirtaş, Özbekistan'ın gelişimini ilgiyle izlediklerini ve takdir ettiklerini belirterek "Orta Asya'nın en güçlü ülkelerinden biri. Son dönemde Ege Bölgesi'nin Orta Asya ile ilişkilerinde durgunluk yaşanıyor. Yeni bir sıçramaya ihtiyaç var. Tekstil, inşaat, turizm ve tarım gibi potansiyel sektörler belirlenerek Özbekistan'a gidebiliriz"

ifadelerini kullandı.

(KA-YK-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title