Haberler

Öymen: KKTC Egemenlik Haklarını Kullanmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Denizde Petrol Arama Girişimlerini Değerlendirirken, "KKTC'nin de Ada Çevresindeki Denizde Egemenlik Haklarını Kullanması Gerekir" Dedi.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin denizde petrol arama girişimlerini değerlendirirken, "KKTC'nin de ada çevresindeki denizde egemenlik haklarını kullanması gerekir" dedi.

ANKA(PARLAMENTO)-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin denizde petrol arama girişimlerini değerlendirirken, "KKTC'nin de ada çevresindeki denizde egemenlik haklarını kullanması gerekir" dedi.

Öymen, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin denizde petrol arama girişimlerine değinirken, KKTC'nin de ada çevresindeki denizde egemenlik haklarını kullanması gerektiğini söyledi. Öymen, "Rumlar, Kıbrıslı Türklere ait deniz sahasını ve oradaki serveti kendi hesaplarına kullanmak için hiç bir fırsatı kaçırmayacaktır" dedi. Öymen, hükümetin bu konuda mutlaka ciddi adımlar atması gerektiğini belirtti.

MAHMUR KAMPININ PKK DENETİMİNDE OLDUĞU GÖRÜLÜYOR

Öymen, ABD'nin Irak Özel Temsilcisi Joseph Ralston ile ABD Büyükelçiliği'nde yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgi de verdi.

Öymen, Kuzey Irak yöneticilerinin "mermi bile bulunmadı" açıklamasına karşın, Ralston'un "Mahmur kampında havan mermileri bulunduğunu, çocukların cebinden fişekler çıktığını" söylediğini aktardı.

Öymen, Ralston'un "PKK'lıların aramadan önce kamptan kaçtıklarını ve bir daha kampa girmemeleri için tedbir alındığını" belirttiğini anlatırken, "Ralston'un sözlerinden, o kampın PKK'nın yönetiminde, denetiminde olduğu açıkça görülüyor" dedi.

Öymen, Ralston'un "Askeri müdahale son seçenektir" dediğini, kendisinin "siyasi seçenek mi öneriyorsunuz?" diye tepki göstermesi üzerine, Ralston'un, "Bunu bir daha söylemeyeceğim" yanıtı verdiğini aktardı.

Öymen, Ralston'a "Sınırı ya Irak ya siz ya da biz koruyacağız. Irak yapmayacaksa, siz yapmayacaksanız, lütfen bizim yapmamıza mani olmayın" dediğini Ralston'un ise "Karar mercii ben değilim" yanıtı verdiğini de bildirdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title