Haberler

    Bajaanatolıa'da Macera Başlıyor

    Kim üç gün, Ege’de muhteşem manzaralı parkurlarda motor/ otomobil kullandıktan sonra kamp alanında yıldızların altında uyumak ister? 17-20 Kasım günlerinde Fethiye Saklıkent civarında yapılacak BajaAnatolia’ya katılanlar bunu yaşayacak. Üstelik profesyonel olmak şart değil; gezi grubuna katılıp parkuru tamamlamak da mümkün. Son altı yıldır, Anadolu’nun güzellikleri arasından ilerleyerek unutulmuş rotaları gün yüzüne çıkaran Transanatolia Ralli Raid...

    Kim üç gün, Ege"de muhteşem manzaralı parkurlarda motor/ otomobil kullandıktan sonra kamp alanında yıldızların altında uyumak ister? 17-20 Kasım günlerinde Fethiye Saklıkent civarında yapılacak BajaAnatolia"ya katılanlar bunu yaşayacak. Üstelik profesyonel olmak şart değil; gezi grubuna katılıp parkuru tamamlamak da mümkün.

    Son altı yıldır, Anadolu"nun güzellikleri arasından ilerleyerek unutulmuş rotaları gün yüzüne çıkaran Transanatolia Ralli Raid ekibinden yeni bir heyecan: BajaAnatolia. Bu yıl ülkenin içinde bulunduğu durumlardan dolayı TransAnatolia"ya gelecek yıla ertelenince, ekip üç günlük bir yarış yapma kararı almış. İşte BajaAnatolia bu fikrin ürünü. Yarış için Fethiye civarında kısa ama oldukça zorlu etaplar hazırlanmış.

    /p>

    BajaAnatolia"nın Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, "Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan BajaAnatolia, 17-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Seydikemer merkezli gerçekleştirilecek. İlk gün teknik kontrollerle geçecek. Yarışmacılar sonraki üç gün sabit kamp alanından çıkarak, Roadbook"larında yazılı farklı etapları geçecekler. Sonra tekrar kampa dönecekler. Toplamda yaklaşık 500 km yapılacak. Bu, navigasyon temelli bir yarış. Road book"u doğru okuyan kazanacak," diye özetliyor etkinliği.

    BajaAnatolia"da iki tür yarış var. Rally ve raid. Rally"de zamana karşı yarışılıyor. "Ama ben yeterince hızlı olamam," diyenler de raid kategorisinde yarışıp, zaman sınırı olmadan navigasyonla parkuru geçebilirler.

    Peki BajaAnatolia"ya katılmak için nasıl bir araca ihtiyaç var?? Otomobil kategorisinde; Prototip Cross-Country Araçlar (4×4 Benzinli, 4×4 Dizel, 4×2 Benzinli, 4×2 Dizel), Seri Üretim Cross-Country Araçlar (Benzinli ve Dizel) ve Geliştirilmiş Cross-Country Araçlar yarışabilirler. Motosiklet kategorisinde B1 450cc ye kadar, B2 450cc üstü, SSV kategorisinde S1 1050cc ye kadar ve S2 1050cc üstü ve ATV"lerde ise Q1 4×2 quad ve Q2 4×4 quad"lar yer alabilir.

    Bu kadar da değil, belki de sadece yarışmadan parkuru görmek istiyorsunuz. Büyükpınar, bunun da mümkün olduğunu söylüyor. "Roadbook olmadan parkurları yapmak isteyen motosiklet sürücülerini de düşündük. BajaAnatolia motor gezi grubu oluşturduk. İsteyenler tüm ralli ve raid ekibi parkura çıktıktan 30 dakika sonra gps"lerine iz yükleyerek etapları geçebilirecekler," diyor.

    BajaAnatolia için Seydikemer, Saklıkent"te her türlü detayın düşünüldüğü bir kamp yeri kuruluyor. Yarışmacılar kendi çadırlarını getirip kamp alanına kurabilecekler. Oldukça konforlu bir duş ve wc tırı var. Yemekler ise aynı anda 500 kişiye yemek yapma kapasitesi olan mutfak tırında organizasyonun aşçıları tarafından pişirilecek.

    Çadırda uyumak bana göre değil, diyenler kamp alanı civarındaki otellerde BajaAnatolia"ya özel fiyatlarla kalma seçeneğine de sahipler. Organizasyonun kayıtları sürüyor, fiyat ve diğer teknik bilgiler www.bajaanatolia.com adresinden öğrenilebilir. info@bajaanatolia.com"a mail atarak bilgi almak da mümkün. Ayrıca yarış tarihine kadar etkinlik ile ilgili en yeni haberleri instagram ve facebook hesaplarından takip edebilirsiniz.

    Yazı: Pınar Çelikel

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Seydikemer Fethiye Ege Otomobil Haberler

    'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

    "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

    Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

    Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

    Bakmadan Geçme

    Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title