Haberler

OTOMOBİL PARÇALARIYLA 3,5 TONLUK ATATÜRK HEYKELİ YAPTILAR

Güncelleme:

SAMSUN'da faaliyetini sürdüren otomotiv şirketi tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıl dönümünde, binlerce otomobil yedek parçasından oluşan 3,5 tonluk Atatürk heykeli yapıldı.

SAMSUN'da faaliyetini sürdüren otomotiv şirketi tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıl dönümünde, binlerce otomobil yedek parçasından oluşan 3,5 tonluk Atatürk heykeli yapıldı.

Kentte faaliyet gösteren uluslararası yedek parça üreticisi Sampa Otomotiv, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına ithafen tamamen kendi ürettiği parçalardan oluşan, Atatürk'ün Kocatepe'de çekilen fotoğrafından esinlenilen bir heykel tasarladı. Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki şirketin fabrikasının girişine konumlandırılan ve kaidesiyle yaklaşık 5 metreyi bulan Atatürk heykeli, 3 haftada tamamlandı. Heykeltıraş Muzaffer Tuncer tarafından, 'Bir parçamız hep eksik' temasıyla araç yedek parçalarından yapılan ve ağırlığı 3,5 tonu bulan Atatürk heykelinin açılışı, Ulu Önder'in ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümünde, saat 09.05'teki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından gerçekleştirildi.

'BİNLERCE PARÇA ÜRETSEK DE BİR PARÇAMIZ HEP EKSİK'

Heykelin yapımına yaklaşık 1 ay önce başladıklarını belirten şirket Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu, "Ağır vasıta yedek parça üretimi yapan bir firmayız. İlk aklımıza geldiğinde yapamayız diye düşündüğümüz bir projeydi. Fakat sonradan kısa bir süre içerisinde arkadaşlar çok iyi iş çıkarttılar ve çok güzel bir eser ortaya çıkmış oldu. Biz usta işi bir milletiz, çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Odağına çalışmayı koymuş, milli mücadelesini üretmeye adamış bir markayız. Her bir çalışanımız bunun farkında. Bu ruh bize, atalarımızdan, en çok da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten kalma. O'nun anısına böyle bir eserin oluşturulmasına öncülük ettiğimiz için çok gururluyum. Atatürk, hala, her daim yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, anısına hürmetle takdim ediyoruz. Binlerce parça üretsek de bir parçamız hep eksik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title