Haberler

Osmangazi Belediyesi'nden Bağlarbaşına'na Modern Park

Osmangazi Belediyesi, Yapımına Bir Yıl Önce Başladığı Bağlarbaşı Parkı'nı Hizmete Açtı.

Osmangazi Belediyesi, yapımına bir yıl önce başladığı Bağlarbaşı Parkı'nı hizmete açtı.

Son 4 yıl içinde sıfırdan ve yenileme olarak toplam 420 civarında parkı ilçeye kazandıran Osmangazi Belediyesi, halkaya yeni bir park daha ekliyor. Bağlarbaşı'nda yaklaşık bir yıl önce başlanan park ve çocuk oyun alanı tamamlanarak hizmete açıldı. Parkın açılışına, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İlçe Başkanı Tahsin Kara, Belediye Meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Osmangazi'nin sosyal donatı alanı ve tesisleri bakımından en yoksun bölgelerinden biri olan Bağlarbaşı'na yapılan park, bölgenin önemli bir eksiğini giderdi. Osmangazi Belediyesi, Bağlarbaşı Papatya Parkı'nı, bin 361 metrekare alanı kamulaştırarak hayata geçirdi. Kamulaştırmalarla birlikte parkın belediyeye maliyeti yaklaşık 300 milyar lirayı buldu. Parkın 337 metrekaresi yeşil alan, 346 metrekaresi yürüyüş yolları ve kalan bölümü de çocuk oyun alanı olarak düzenlendi.

Parkın açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, yeşil alan yapmak üzere son 4 yıl içerisinde 600'e yakın binanın kamulaştırılarak yıkıldığını hatırlattı. Sıfırdan yapım ve yenileme olarak düzenlenen parkların 420'yi aştığını ifade eden Altepe, Bursa'yı yeşil kimliğine kavuşturmak için mümkün olan her şeyi yapacaklarını bildirdi. Altepe, "Hem kentin yeşil kimliğini koruyacağız, hem de plansız yapılaşma sebebiyle sosyal donatı alanı ve tesislerinden mahrum kalmış bölgelerimize bu tesisleri kazandıracağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz modern tesislerde oynayacak veya spor yapacak. Kentimizin tüm mahallelerine meydanlar yapıyoruz. Birçok mahallemiz meydanına kavuştu. İnşallah çok yakın bir zamanda Bağlarbaşı da bir meydana kavuşacak" dedi.

Osmangazi genelindeki yeşil alan ve park çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Başkan Altepe, "Bursa'nın merkezi olan Osmangazi'nin tam kalbinde mahalleler kalkıyor, yeşil alan ve meydan oluşuyor. Bu ne Türkiye'de, ne de Dünyada örneği görülen bir şey değildir" diye konuştu.

Diğer yandan, son 4 yıl içinde bakımı yapılan toplam alan 408 dekardan 857 dekara yükseldi. Bu sayede Osmangazi'de kişi başına düşen yeşil alan miktarı da iki katına çıkmış oldu.

(OMR) 21.06.2008 13:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title